Bacău: UPDATE Operație pentru obezi prin laparoscopie în premieră la Moinești (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de la Spitalul de Urgență Moinești și-au programat în această dimineață o operație în premieră pe țară. Este vorba de o intervenție chirurgicală la o persoană obeză prin tehnica "sleeve" prin laparoscopie.

UPDATE ORA 13.00 Operația la care a fost supus Vasilică Sandu s-a terminat. Medicii afirmă că nu au fost probleme. "Pacientul va rămâne internat în spital timp de trei zile. În circa două săptămâni își va putea relua programul de gimnastică și va avea o dietă personalizată", a declarat Adrian Cotîrleț, managerul Spitalului Municipal din Moinești.

UPDATE ORA 9.10 Peste 10 minute Vasilică Sandu de 36 de ani din Moinești va fi supus unei intervenții chirurgicale realizată de o echipă de medici din Barcelona, București și Moinești.

image

Bărbatul are o greutate de 146 de kilograme. Concret, medicii îi vor reduce patru cincimi din stomac, prin intermediul a cinci orificii realizate cu ajutorul bisturiului. Moineșteanul spune că, inițial avea 200 de kilograme și că a reușit să slăbească doar 50 prin exercițiu fizic și regim alimentar.

"De mic am fost gras. Acum, de fapt nu mă mai doare nimic și nici nu am vreo boală, dar mă gândesc că după 45 de ani voi avea probleme. De aceea nu vreau să fiu obez. Am slăbit 50 de kilograme dar acum am ajuns la un prag de care nu mai pot trece", ne-a spus Vasilică, în această dimineață.

image

În cadrul celei de a V-a ediție a Zilelor Spitalului Moinești, medicii din unitatea spitalicească vor efectua în această dimineață o operație în premieră națională.

Asistați de cadre medicale din Spania și Iași medicii vor scăpa o persoană obeză de kilogramele în plus cu ajutorul tehnicii "sleeve" prin laparoscopie.

Tot astăzi de la ora 9.00 în incinta spitalului vor avea loc cursuri postuniversitare susținute de conferențiari din Iași.

Totodată în jurul orei 13.30 se va inaugura inaugura Ambulatoriului de Specialitate reabilitat cu fonduri europene în valoare de 850.000 de euro.

Spre după-amiază vor avea loc prezentari de lucrări științifice în cadrul unor videoconferințe susținute de către medicii băcăuani și cadre medicale din Germania, Iași și București.       

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite