Bacau: Oferte de criză pentru Sărbătorile de Iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tour-operatorii vând vacanţe ieftine în ţară, dar şi în străinătate pentru petrecerea de Crăciun şi Revelion. Clienţii nu se îngrămădesc să facă rezervări, deşi agenţiile de turism oferă reduceri din preţul biletului pentru înscrierile timpurii.  

Băcăuanii care vor să-şi petreacă sărbătorile de iarnă departe de casă au de unde alege. Tour-operatorii din oraş pun la bătaie oferte pentru toate buzunarele atât în judeţ, cât şi în ţară şi străinătate. Fie că vor să stea la hoteluri sau pensiuni, clienţii vor beneficia de spectacole cu urători sau colindători şi meniuri variate.


„Faţă de alţi ani se simte criza şi la noi, însă cei care au posibilităţi nu dau înapoi când vine vorba să plece pe Valea Prahovei sau în Austria la schi“, ne-a spus Dumitru Nănescu, directorul unei agenţii de turism. Persoanele care nu vor să călătorească prea departe îşi pot petrece sărbătorile de iarnă chiar la Slănic Moldova.


„Cererile sunt modeste“


„La o vilă de două stele, patru nopţi costă 344 de lei de persoană, iar cina din Ajun este inclusă în preţ. De Revelion, tot la Slănic, patru nopţi costă în jur de 937 de lei de persoană“, a mai spus Dumitru Nănescu. Tot aproape de Bacău este şi Durăul, unde pentru trei nopţi de Crăciun clienţii au nevoie de  320 de lei de persoană, iar de Revelion de 1.000 de lei.

Numărul clienţilor care intră în agenţiile de turism nu este foarte mare, chiar dacă se oferă reduceri de până la 30% celor care rezervă un loc până pe 15 noiembrie. „Deocamdată, cererile sunt modeste, dar ne aşteptăm în câteva săptămâni ca  numărul acestora să crească semnificativ“, a spus Ramona Iacob, angajată la o agenţie din oraş.


Oamenii au rămas fără bani


Oamenii spun că nu au fost pregătiţi pentru reducerile salariale şi anul acesta vor petrece sărbătorile la domiciliu. „Am rămas cu 700 de lei venit lunar, iar soţul câştigă foarte puţin şi el. La iarnă renunţăm la vacanţe ca să plătim facturile“, ne-a explicat Ionela Pătrăşcan, profesoară. Tour-operatorii nu se lasă însă descurajaţi. „Avem un pachet special de Revelion. Oferta anului este la Istambul cu 365 de euro de persoană, transport inclus. Cei care vor să se răsfeţe pot pleca în America 17 zile cu 2.390 de euro, dar şi la Paris cu 499 de euro de persoană“, a mai spus Dumitru Nănescu. 

Preţuri în ţară şi străinătate

Oferte Crăciun
- Viena: 709 lei, cinci nopţi, trei stele;
- Budapesta: 457 de lei, cinci nopţi, două stele;
- Moieciu de Sus: 810 lei, patru nopţi, trei stele;
- Gura Humorului: 910 lei, patru nopţi, trei stele;
- Sinaia: 354 de lei, patru nopţi, trei stele.
- Vatra Dornei: 910 lei, trei nopţi, trei stele;
- Poiana Braşov: 2.416 lei, patru nopţi, patru stele;
- Predeal: 1.366 de lei, trei nopţi, trei stele;
- Vatra Dornei: 593 de lei, trei nopţi, două stele;
- Bran: 1.495 de lei, patru nopţi, trei stele.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite