Bacău: Oamenii din mediul rural vor primi consultanță gratuită în vederea formării profesionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Bacău se va deschide în cursul anului următor un Centru Comunitar de Resurse, ce are ca scop creşterea accesului pe piaţa muncii în activităţi non-agricole al persoanelor care trăiesc în mediul rural. În regiunile Nord-Est, Centru și Sud Est se vor construi 15 astfel de unități.

Bacăul va deveni în anul care urmează beneficiar al proiectului "Centre Comunitare de Resurse: Instrumente strategice în procesul de îmbunătăţire a situaţiei grupurilor vulnerabile din mediul rural", finanțat de la Uniunea Europeană.

Mai exact în județ se va construi o unitate unde specialiști în domeniu vor acorda gratuit consiliere şi sprijin pentru formare profesională şi orientare pe piaţa muncii, consiliere în domeniul antreprenorial, sanitar, educaţional şi social, oamenilor din mediul rural, indiferent de naționalitate.

Cei care au demarat acest program sunt reprezentanții Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate SASTIPEN, alături de "Agenţia Împreună" şi Centrul de formare în profesiuni sociale "Pro Vocaţie".

"La nivelul regiunilor Nord-Est, Centru și Sud-Est vor fi construite 15 astfel de centre cu fonduri europene, în valoare de peste 18 milioane de lei", a explicat Daniela Rădulescu, lider de proiect.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa prioritară 5, Domeniul Major de Intervenţie 5.2.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite