Bacău: O iarnă grea ar putea bloca drumurile din județ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsa banilor și reducerea bugetului de cheltuieli cu 25% va lovi în această iarnă și în dezăpezirea drumurilor județene

Strategia de dezăpezire a județului pentru iarna 2010 - 2011 depinde de "mama natură". După ce consilierii județeni au aprobat în ultima ședință cum vor fi împărțiți kilometrii și cantitățile de material derapant necesare oncluziile nu sunt foarte optimiste.

"Dacă o să avem o iarnă grea ca anul trecut nu știu cum vom reuși să gestionăm problema. Anul trecut am cheltuit 3.000.000 de lei cu dezăpezirea dar anul acesta nu mai avem acești bani. Noi  am gândit strategia pe o sumă de bani de maxim 2.000.000 de lei", a spus Valentin Palea, directorul Serviciului Public Județean de Drmuri (SPJD) Bacău.

Cu acești bani SPJD va dota cele cinci baze de dezăpezire a drumurilor din județul Bacău cu aproape 300 de tone de sare, 800 de metri cubi de balast, 8.000 de metri cubi de nisip și vor plăti firma ce va fi desemnată să se ocupe cu dezăpezirea.

Planul este făcut, începe vânătoarea de bani

 Tot în ultima ședință consilierii județeni au decis ca sectoarele de drum cu risc ridicat de înzăpezire să fie apărate cu parazăpezi fiind aprobată achiziționarea a 3.020 de panouri."Cantitățile de materiale antiderapante sunt calculate pentru o iarnă normală. Dacă va fi una foarte grea atunci vom fi nevoiți să le suplimentăm. Problema este că bugetul de cheltuieli a fost redus cu 25% și, în acest moment, căutăm soluții pentru a găsi bani", a mai spus Palea.

Cele cinci baze amplasate la nivelul județului sunt împărțite între municipiile Bacău și Onești și comunele Podu Turcului, Florești și Odobești, însumând în total peste 935 de kilometri de drumuri județene.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite