Bacău: O femeie a fost împușcată în ochi de fiul său / Bărbatul deținea arma ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr din comuna Dofteana este cercetat de polițiștii de la Serviciul Arme Explozivi Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bacău după ce și-a împușcat mama în ochi.

Altercația a avut loc noaptea trecută când Florin Jitaru (26 ani) a venit acasă în stare de ebrietate și s-a luat la ceartă cu mama sa, Dorina H. (56 ani). În urma discuțiilor în contradictoriu, bărbatul a mers în casă de unde a luat o armă cu aer comprimat, pe care o deținea ilegal, și cu care și-a împușcat mama.

Oamenii legii nu au stabilit dacă a fost vorba de un accident sau de o acțiune intenționată. „S-a întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări faţă de suspect sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere ilegală şi uz fără drept de armă neletală din categoria celor supuse autorizării. Încadrarea juridică a faptei să va face și în funcţie de concluziile mediclor legişti şi numărul de zile de îngrijiri medicale necesare victimei pentru vindecare", a declarat Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Internată în spital

Femeia a suferit leziuni grave la ochiul drept și a fost transportată cu o ambulanță la un spital de specialitate din Iași, unde a rămas internară. Imediat după incident, Florin Jitaru a dispărut de la domiciliu și a fost depistat abia astăzi la Spitalul Județean de Urgență Bacău unde a ajuns și el pentru îngrijiri medicale.

„Bărbatul prezintă multiple contuzii. Se vede că a fost agresat și a fost internat în Secția de Chirurgie", a spus Mirela Romaneț, purtătorul de cuvânt al SJU Bacău. Arma cu aer comprimat folosită la comiterea faptei a fost ridicată de poliţişti pentru cercetări.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite