Bacău: Numărul locurilor de parcare din oraș va crește cu 35

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările demarate deja la amenajarea unei noi străzi ce va trece prin dreptul Liceului Sportiv, al catedralei catolice și a Muzeului de Istorie "Iulian Antonescu" vor fi suplimentate cu noi parcari.

Municipalitatea băcăuană a luat decizia ca în acest perimetru, pe lângă lucrările deja anunțate, să amenajeze și 35 de noi locuri de parcare.

Decizia a fost luată după ce s-a constatat că zona, cunoscută ca fiind una foarte aglomerată, avea nevoie și de o asemenea investiție. "Sunt sedii de bănci în zonă, muzee și o catedrală. Pentru că există spațiu suficient am decis să amenajăm și o parcare. Ea va fi dată în folosință peste două luni, odată cu finalizarea noii străzi", a spus Ionuț Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău.

CITIŢI ŞI: Şoferii parchează nestingheriţi pe locurile destinate persoanelor cu handicap

Șoferii vor soluții viabile

 Noua parcare va fi construită în formă de spic însă nu a fost stabilită deocamdată dacă aceasta va fi una cu plată sau accesul va fi gratuit pentru toate autoturismele. Un lucru este însă cert.

Nici după realizarea acestei investiții numărul locurilor de parcare din oraș nu vor fi sufieciente pentru a-i mulțumi pe toți șoferii. Conform datelor statistice în municipiul Bacău sunt înregistrate peste 50.000 de autoturisme care "se bat" pe aproape 24.700 de locuri de parcare. "Fiecare loc de parcare în plus este util însă ar trebui ca lucrurile să se miște mai alert. Dacă se amenajează parcări tot în ritmul ăsta, ca picătura într-un ocean, o să găsim mașini lăsate pe toate trotuarele și pe toate spațiile verzi din oraș", a spus Cornel Rotaru, de profesie tehnician chimist.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite