Bacău: Număr alarmant de copii abuzați în 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul pentru Servicii de Intervenție în regim de Urgență Bacău s-a ocupat anul trecut de 944 de cazuri. Instituția se ocupă atât de minorii abuzați, cât și de copiii abandonați.

Numărul total al cazurilor cu care s-a confruntat  Centrul pentru Servicii de Intervenție în regim de Urgență Bacău anul trecut este alarmant. În total, s-au înregistrat 647 de copii abuzați, iar alți 38 au fost părăsiți.

Mai mult, 144 au fost abuzați fizic, 12 emoțional, 20 sexual, 257 neglijați și 51 exploatați prin muncă. Specialiștii spun că principalele cauze care au dus la producerea a astfel de fapte au fost consumul excesiv de alcool și sărăcia cu care se confruntă numeroase familii din județul Bacău.

Din acest motiv, echipa Direcției Generale de Asistență Socială Protecția Copilului alături de Fundația Hope&Hopes for Children au demarat în comunele limitrofe acțiuni pentru combaterea acestor fenomene la care au participat, atât membrii comunității, dar și primarii.

În urma acestor întâlniri au fost sprijinite material 120 de familii cu 480 de copii și organizate numeroase campanii de combatere a cerșetoriei. Pentru ca munca să nu fie în zadar, s-au stabit parteneriate și cu Fundația de Sprijin Comunitar, Asociația Betania și Secția 1 de Poliție Bacău.

Acțiunile de protejare a copiilor și de asistare a familiilor care provin din medii defavorizate vor continua și pe parcursul anului în curs.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite