Bacău: Noul depozit ecologic, construit ilegal/Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele locale de astăzi, 20 noiembrie, abordează subiectul construrii noului depozit ecologic. Potrivit cotidianului Deşteptarea, terenul pe care este amplasat depozitul nu aparţine în totalitate Primăriei Bacău. Ziarul de Bacău anunţă că magistraţii băcăuani vor intra şi ei în concediul fără plată iar Observatorul de Bacău trage încă un semnal asupra folosirii de forţă de muncă în mod ilegal de către o parte din angaj

Primăria Bacău a fentat Uniunea Europeană. Municipalitatea a construit noul depozit ecologic pe un teren revendicat de moștenitorii moșierului Anton Fodor. Acestora trebuia să li se restituie 9,23 de hectare, în vecinătatea Amurco (fostul CIC), încă din 2005. Tergiversarea reconstituirii dreptului la proprietate a fost premeditată de Primărie. Pe cele peste nouă hectare, edilii au construit o groapă de gunoi ecologică, realizată prin proiectul ISPA - "Managementul integrat al deșeurilor în municipiul Bacău".

www.desteptarea.ro

Angajații din instanțele și parchetele băcăuane vor intra în concediu fără plată pentru o perioadă stabilită de conducătorii fiecărei instituții în parte. Conform unui comunicat emis de Consiliul Superior al Magistraturii, concediul fără plată va fi luat cu acordul salariaților și al magistraților. Magistrații au de ales între a acorda personalului propriu, indiferent de statutul acestuia, zile libere fără plată pentru o perioadă de până la 10 zile lucrătoare, să reducă programul de lucru sau să dispună o măsură ce combină aceste alternative, cu efect echivalent.

www.ziaruldebacau.ro

O firma din Bacău a fost prinsă recent de inspectorii muncii cu nu mai puțin de 13 muncitori la negru. Potrivit unui raport al instituției, în cursul lunii trecute corpul său de control a verificat 519 angajatori și a aplicat 53 de amenzi, în valoare totală de 263.000 lei.

www.observatoruldebacau.ro

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite