Bacău: Nouă traficanți de droguri au fost reținuți / Principalii clienți erau elevii de liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă
Foto: arhivă

Polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Bacău împreună cu procurorii de la DIICOT au destructurat două rețele de traficanți de droguri de risc, din care făceau parte 14 persoane.

Pentru nouă dintre ele, oamenii legii au dispus reținerea pentru 24 de ore, pentru infracțiunile de aderare la grup infracțional oraganizat și trafic internațional de droguri de risc, iar restul sunt cercetate în libertate.

„Din cercetările efectuate s-a stabilit că cele două grupări acţionau independent. În cursul anului 2011, fiecare grupare a introdus ilegal în ţară, în mod repetat, peste 200 de grame haşiş din Italia şi aproximativ 500 grame cannabis(skunk) din Olanda, droguri care erau disimulate sub diferite forme", spune Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău. Drogurile se vindeau pe piața din municipiul Bacău, iar mulți dintre clienții acestora erau din rândul elevilor de liceu.

Pentru prinderea lor, polițiștii au organizat 11 percheziții domiciliare în Bacău, încă una în Iași și două acțiuni de prindere în flagrant. „În urma acestor activităţi, au fost ridicate în vederea confiscării 96,2 grame haşiş şi 156 grame cannabis (skunk), cu o valoare de piaţă de peste 25.000 lei, precum şi obiecte purtătoare de urmă, folosite la porţionarea, tăierea şi confecţionarea dozelor în vederea comercializării", a mai spus Butnaru.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite