Bacău: "Nefericitul Chiuariu" apare în documentele WikiLeaks

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Nefericitul Chiuariu şi-a petrecut majoritatea mandatului poticnindu-se dintr-un dezastru public în altul" susţine Nicholas Taubman, fost ambasador al SUA, într-un document WikiLeaks, publicat de ziarul Adevărul.

Unul dintre domeniile urmărite atent de diplomaţii americani, aşa cum rezultă şi din cablogramele WikiLeaks, a fost cel privind reforma Justiţiei din România.

Un moment crucial a fost remanierea guvernamentală din 4 aprilie 2007, când Monica Macovei a fost înlocuită cu liberalul Tudor Chiuariu, care până atunci condusese Departamentul de Luptă Antifraudă al Guvernului.

În finalul cablogramei, ambasadorul îşi exprimă propria opinie după o întâlnire cu Chiuariu, din 2007: „Sunt motive să credem că Chiuariu, un neexperimentat avocat de provincie, a primit frâiele ministerului cu un anume motiv. Deşi credem că sunt zone în care putem coopera cu Chiuariu, semnele de până acum arată că nu se va ridica la statura predecesoarei sale, Monica Macovei - şi asta pare a fi exact ce a urmărit Partidul Liberal şi aliaţii săi din Parlament"

Ambasadorul mai consemnează că Tudor Chiuariu este un „avocat cu studii în Iaşi, care a lucrat 2-3 ani ca avocat pentru firmele de construcţii ale liderului liberal şi baronului local Relu Fenechiu".

Originar din Iaşi, Tudor Chiuariu a câştigat un fotoliu de deputat la Bacău, în Colegiul 1. Sloganul din campania electorală a politicianului a fost "Cu cinste, pentru Bacău".

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite