Bacău: „Ne-au redus salariile cu până la 70 la sută“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de finanţişti băcăuani au protestat împotriva reducerilor salariale şi a tăierii stimulentelor. Angajaţii de la Finanţele Local au oprit ieri activita-tea, timp de două ore, şi s-au adunat la întrarea în instituţie.

Au închis toate ghişeele, au abandonat situaţiile la care lucrau şi s-au întâlnit în holul instituţiei înarmaţi cu fluturaşii de la ultimul salariu. Peste 100 de angajaţi de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) s-au revoltat faţă de reducerile salariale şi tăierea stimuletelor, care le mai rotunjeau veniturile. Printre ei şi Mirela Grigoraş, care lucrează în cadrul Finanţelor de zece ani.


„Nu se poate ca, după atâta timp, cu studii superioare şi fără nicio abatere să câştigi 720 de lei. Salariile noastre s-au redus cu 70% după ce s-au tăiat şi stimulentele. Nu poţi să trăieşti cu aceşti bani“, a spus supărată femeia.


Oamenii se plâng că au rate la bănci şi că nu mai reuşesc să-şi achite datoriile. „Avem colegi cu popriri pe salarii pentru că nu au plătit la timp băncile. Sunt tineri care şi-au făcut credite când aveau un salariu cât de cât decent, fără să ştie ce-i aşteaptă“, spune Gabriela Izvoranu, o altă angajată.


Pregătiţi de noi proteste


Neacordarea stimulentelor din încasările la bugetul local este lucrul care îi deranjează cel mai tare. „De două luni noi n-am mai primit aceşti bani. Stimulentele se plăteau oricum din fonduri extrabugetare şi erau acordate numai dacă se îndeplinea planul de venit pe judeţ. Nu erau bani din bugetul de stat“, a explicat Daniela Pavilescu. Salariaţii au protestat două ceasuri cu fluturaşii de salariu în mână.


„Vrem să arătăm că la Finanţe nu se câştigă atât de bine pe cât spun unii. Avem colegi care pleacă acasă cu 480 sau 520 de lei. Avem copii de crescut şi cu aceste sume nu ne putem descurca“, a mai spus Pavilescu.


Băcăuanii care au avut treabă la Fisc au fost nevoiţi să amâne pe a doua zi. „Trebuia să depun o declaraţie şi să achit ceva, destul de urgent, dar văd că fac grevă“, a spus Marian Dimitriu. Protestatarii spun că nu se vor opri aici şi că vor discuta cu liderii de sindicat pentru a stabili şi alte măsuri de protest. La DGFP Bacău, ultima revoltă de acest gen a avut loc în anul 1999.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite