Bacău: Minore, sclave sexuale în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Moinești a fost arestat de procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Bacău pentru că a racolat mai multe minore pe care le-a obligat să se prostitueze în străinătate.

Pentru prinderea lui Cătălin D. (36 ani), anchetatorii au efectuat, zilele trecute, cinci percheziții domiciliare în municipiul Moinești de unde au ridicat mai multe documente și materiale care atestau activitatea acestuia și pe care le-au prezentat judecătorilor în instanță.

În urma probatoriului administrat instanţa a hotărât arestarea preventivă a acestuia pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi minori, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, instigare la acte de vătămare corporală, şantaj şi lipsire de libertate", se arată într-un comunicat remis de DIICOT Bacău. Șase fete, printre care și minore, au căzut în plasa acestuia.

Încă trei victime de la începutul anului

Acestea nu sunt însă singurele victime ale traficanților de carne vie. De la începutul acestui an, alte trei minore au ajuns sclave sexuale în țări din Uniunea Europeană.

Sunt fete în vârstă de 16 ani care au fost exploatate sexual în Anglia și Italia. Noi le oferim acum consiliere psihologică și tot ce mai au nevoie pentru a depăși această situație", ne-a declarat Nelu Munteanu, șeful Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Zonal Bacău. Potrivit acestuia, traficanții își racolează victimele tot din mediul rural, din localități sărace și urmăresc ca fetele să provină din familii destrămate, dispuse să plece de acasă în orice clipă.

Am observat că acum se acționează în zona Oneștiului și merg la sigur pentru că au informații despre ele din timp. Le iau cu taxiul, le plimbă prin oraș, le duc la cumpărături și le promit locuri de muncă bine plătite în afară. Când ajung acolo sunt exploatate sexual", a mai spus Munteanu.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite