Bacău: Minoră înjunghiată cu cuțitul de colega de cameră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul s-a petrecut în Centrul Pro Familia, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bacău. O tânără, în vârstă de 17 ani, cunoscută cu un comportament agresiv, și-a ieșit din minți când a văzut că nu poate decide la ce program TV să urmărească în seara respectivă.

Pentru că nu a reușit să-și convingă colega prin amenințări verbale a luat un cuțit și s-a întors în cameră să taie cablul de la televizor.

„Au început să se bată și având cuțitul în mână și-a lovit colega în picior în încercarea de a ajunge la cablu. Agresoarea este implicată frecvent în incidente cu ceilalți colegi ai săi și chiar cu lucrătorii sociali. Sparge geamuri, se bate, fuge din Centru", explică Alina Iftode, purtătorul de cuvânt al DGASPC Bacău.

Cunoscută ca agresivă

Tânăra de 17 ani se află în grija statului de un an de zile, iar în acest timp, din cauza comportamentului, a schimbat mai multe locații, uneori fiind izolată pentru a nu intra în conflict cu ceilalți.

În urma incidentului, victima, în vârstă de 14 ani, a fost transportată la spital cu ambulanța pentru a primi îngrijiri medicale. Fiind vorba de o rană superficială, care nu i-a pus viața în pericol, a rămas internată doar o noapte.

„Fata a fost externată și acum este îngrijită de asistenții din cadrul Direcției. Ancheta este în curs de desfășurare și au fost sesizate și celelalte instituții", a mai spus Iftode.

Poliția a deschis deja un dosar penal, iar suspecta este monitorizată. „Se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de loviri și alte violențe. În funcție de numărul de zile de îngrijiri medicale se va face încadrarea juridică a faptei", a declarat Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite