Bacău: Militarii, scoşi în stradă din sediul retrocedat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea de pe strada Mihai Eminescu numărul 25 a redevenit proprietatea lui Zoe Stoenescu
Clădirea de pe strada Mihai Eminescu numărul 25 a redevenit proprietatea lui Zoe Stoenescu

La instanţă se judecă acum o ordonanţă preşedinţială de evacuare. Militarii refuză să părăsească locaţia şi aşteaptă decizia judecătorilor.

Clădirea şi terenul unde funcţionează astăzi Centrul Militar Judeţean (CMJ) Bacău au fost revendicate în instanţă încă din 1998, de Zoe Stoenescu. Este vorba despre o băcăuancă stabilită în Bucureşti, care s-a născut şi crescut în imobilul de pe strada Mihai Eminescu. În mai 2007, bunurile i-au fost retrocedate, dar judecata continuă.

„Nu reuşim să-i scoatem din clădire. Le-am dat un termen de trei ani pentru a căuta altă locaţie. Din mai anul acesta, am luat proprietatea pe numele nostru. Am plătit 4.700 de lei impozit“, se plânge Rodica Huştiu, nepoata lui Zoe Stoenescu, procurator în dosarul de evacuare de la Judecătoria Bacău.

CJ oferă, CMJ refuză
Femeia spune că instanţa tergiversează cauza şi îi acuză pe cei de la Centrul Militar Judeţean că refuză să prăsească sediul. „Am ajuns la capătul puterilor. Suntem proprietari cu acte în regulă şi nu reuşim să intrăm în clădire. Pe mătuşa mea au evacuat-o în 1954 în termen de 24 de ore. Eu nici după atâta timp nu reuşesc“, a mai spus Huştiu. Pentru că mutarea într-un nou sediu cade în sarcina Consiliului Judeţean (CJ)Bacău, s-a aprobat alocarea a 665.000 de euro pentru renovarea unei clădiri dezafectate din aceeaşi curte, singura variantă acceptată de CMJ.

„Dialogul este foarte dificil. S-a aprobat suma, dar nu cred că vom aloca atâţia bani. Avem obiective mai importante. Le-am pus la dispoziţie mai multe locaţii. Le-au refuzat. Dacă se va decide evacuarea, o să căutăm o soluţie temporară, cât mai ieftină“, a declarat Dragoş Benea, preşedintele CJ.

În replică, comandantul CMJ spune că variantele oferite de CJ nu au fost bune. „Ni s-a oferit un sediu la HIT Park Hemeiuşi. Nu putem merge pentru că nu este în oraş şi noi lucrăm şi cu veterani. Cum să ajungă acolo? Dacă vom fi evacuaţi, CJ trebuie să ne găsească un sediu“, a precizat Constantin Rizan. Conducerea CJ înclină spre închirierea unui spaţiu până ce bugetul va permite o asemenea investiţie.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite