Bacău: Mii de agenți economici, strânși cu ușa de Fisc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcția Generală de Finanțe Publice (DGFP)Bacău și-a întocmit planul de încasări pe primele patru lun și a virat către bugetul de stat peste 384 de milioane de lei.

„Programul de încasări a fost realizat în proporție de 103,61%, situând astfel județul nostru pe locul 4 pe țară.  Cea mai mare rată de succes fiind la încasările pentru bugetul de asigurări sociale", a spus Mircea Muntean, director DGFP Bacău. Pentru a reuși să adune sumele propuese, finanțiștii au fost nevoiți să recurgă și la măsuri mai dure. Au pus popriri pe conturi și  i-au executat silit pe rău platnici.

„În cele patru luni, au fost emise 19.569 de somații, s-au emis 6.416 popriri pe conturile bancare ale contribuabililor și peste 1.100 pentru partenerii acestora de afaceri. În total, prin aceste măsuri am colectat la bugetul de stat peste 46 de milioane de lei, ce înseamnă peste 12% din totalul veniturilor", a mai spus Muntean.

Pentu patronii care nu s-au speriat nici de somații și nici de blocarea contului, Fiscul a mers mai departe și a trecut la punerea de sechestru pe bunurile mobile și imobile, deținute de aceștia. Din cele peste 190 de sechestre instiuite, s-a recuperat doar suma de 950.000 de lei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite