Bacău: Micuța cu Down rămâne în aceeași clasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma hotărârii luate de membrii Consiliului de Administrație care a avut loc ieri, fetița cu sindromul Down din clasa V-a a Școlii "George Bacovia" (n.r.- fosta Școală nr. 27) din Bacău va rămâne în același colectiv de elevi

Părinții și-au dat acceptul ca micuța să rămână în clasă alături de copiii lor, cu condiția ca mama ei, Dorina Gaftoniuc, să nu mai participe la orele de curs. "Mama o va însoți doar până la intrarea în școală sau în pauze. Probabil în bancă, în timpul orelor va sta cu bunica sau un alt însoțitor", a spus Gabriela Oteliță, membrul fondator al Asociației Sindron Down Bacău.

Pe tot parcursul ședinței, mama fetiției cu sindromul Down a comunicat doar prin semne sau prin mesaje pe care le-a scris pe bilețele sau cu creta pe tablă. "Scuze!" și "Mulțumesc!" sunt două dintre mesajele lasate de ea pe tablă la finalul întâlnirii dintre profesori și părinți.

Totodată, ea nu a renunțat la protest și continuă să meargă prin oraș cu gura lipită cu leucoplast. "Am rugat-o să renunțe la protest, însă vad că a refuzat. Nu înțeleg ce nemulțumire mai are acum. Sper ca de acum să aducă fetița la școală fără pancarde prinse de gât și leucoplast la gură", a mai spus Gabriela Oteliță.

Directorul școlii, Constantin Juncu, afirmă că s-a luat o decizie înțeleaptă atât în favoarea fetiței cu Down, cât și a celorlalți copii. Vineri va avea loc prima ședință cu părinții din acest an școlar la care este așteptată și Dorina Gaftoniuc pentru a stinge definitiv conflictul cu părinții și conducerea școlii.   

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite