Bacău: Meniu bogat de Revelion pentru bolnavi și deținuți

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În bucătăria spitalului s-au pregătit toate bucatele
În bucătăria spitalului s-au pregătit toate bucatele

Pentru două zile pacienții din Spitalul Județean vor uita de ciorba de legume și pilaf. Bucătăresele au pregătit pentru ei sărmăluțe, friptură și desert. De un meniu de sărbătoare vor avea parte și deținuții din Penitenciar care vor mânca friptură de porc la tavă și gogoși.

Bolnavii din Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bacău primesc mese bogate în zilele de 31 decembrie și 1 ianuarie. Astăzi încep ziua cu un mic dejun copios în care pe lângă tradiționalul ceai au fost incluse și câteva felii de salam, iar pentru cei care țin regim brânză de vaci. Urmează un prânz cu ciorbe de zarzavat și friptură, iar la cină vor primi din nou friptură.

"Am găsit resurse ca măcar în zile de sărbătoare să le putem oferi un meniu mai special. Toate bucatele sunt preparate în bucătăria spitalului de personalul nostru", ne-a declarat Mirela Romaneț, purtătorul de cuvânt al SJU Bacău.

Pentru prima zi din an bolnavii vor găsi în farfurii la prânz o ciorbă cu perișoare sau supă cu gălușe și la felul doi sărmăluțe cu mămăligă și smântână sau friptură. Masa se încheie cu o felie generoasă de cozonac, iar ziua cu o cină din care nu va lipsi carnea.

Masă bună și la închisoare

Din 2 ianuarie bolnavii se vor trezi brusc la realitate când meniul va fi la fel de sărac ca înainte și asta pentru că bugetul pe zi pentru un bolnav nu depășește 7 lei.

"E bine că s-au gândit și la noi și ne-au pregătit și altfel de mâncare. Știți cum este hrana din spitale. Măcar acum să ne bucurăm și noi", ne-a spus Maria Popa, o bolnavă.

Atmosferă de sărbătoare va fi și după gratii. În Penitenciarul Bacău a fost forfotă mare în bucătărie.  "În cele două zile vor primi dimineața ceai, pâine, ou, lapte, biscuiți sau brânză, iar pentru celelalte mese ciorbe cu carne, carne de porc cu piure sau friptură de porc la tavă cu orez sârbesc. Pentru desert noi le-am pregătit gogoși calde", ne-a declarat Mădălina Mătăsaru, purtătorul de cuvânt al unității de detenție.

Regimul de sărbătoare nu se reduce doar la mâncare mai bună ci și la un program mai lejer.

"În noaptea dintre ani, dar și în noaptea de 1 spre 2 ianuarie, persoanele private de libertate vor putea să urmărească programul TV toată noaptea", a mai spus Mătăsaru. În ziua de Sf. Vasile deținuții sunt așteptați la slujba ce se va ține în biserica din incinta Penitenciarului.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite