Bacău: Meniu bogat de Paște pentru bolnavii din spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băcăuanii care vor petrece sărbătorile în unitatea medicală vor avea parte de surprize culinare. Bucătăresele vor pregăti pentru ei friptură de miel și ouă roșii. De un meniu special vor beneficia și deținuții din penitenciar care vor mânca friptură de porc la tavă și cozonac.

Bolnavii din Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bacău care sunt nevoiți să petreacă departe de casă și de cei dragi sărbătorile pascale vor primi mese ceva mai copioase în zilele de 24 și 25 aprilie. Unitatea medicală le-a pregătit pacienților un meniu special din care nu vor lipsi carnea de miel, ouăle roșii și cozonacul.

"Am reușit să facem ceva economii în Postul Paștelui, când  majoritatea pacienților au solicitat meniu de post. Cu banii rămași am putut să cumpărăm carne de miel pe care să o pregătim în zilele de sărbătoare. Bolnavii vor primi și cozonac și ouă roșii", ne-a declarat Mirela Romaneț, purtătorul de cuvânt al SJU Bacău.

Dacă ouăle vor fi înroșite în bucătăria unității, cozonacul va fi cumpărat din magazin. Astfel, în prima zi de Paște bolnavii vor găsi în farfurii la masa de  prânz o ciorbă cu perișoare sau supă cu gălușe, pentru cei care țin regim, iar la felul doi friptură de miel sau de pui cu piure ori pilaf. Desertul va consta într-o felie de cozonac, iar ziua se încheie cu o cină din care nu va lipsi carnea de pui.

„Pentru meniul comun noi avem alocați pe zi doar 7 lei, iar pentru diabetici 12 lei. Acestora din urmă li se mai asigură produse dietetice și fructe", ne-a mai spus Romaneț.

Meniu special și la închisoare

Un meniu ceva mai consistent vor primi și a doua zi de Paște după care situația va reveni la normal. „Știm cu toții cum este mâncarea de spital, că nu are niciun gust și că ți se dă zeamă lungă în loc de ciorbă. Este bine că măcar de sărbători se gândesc și la cei internați și le pregătesc ceva mai bun de mâncare. Sunt destui oameni necăjiți la care nu are cine să vină cu hrană", ne-a spus Cornelia Stuparu, o băcăuancă. Atmosferă de sărbătoare, cu mâncare aleasă va fi și după gratii.

"În prima zi de Paște, persoanele private de libertate vor primi ciorbă ardelenească cu carne de porc, piure de cartofi cu friptură de porc la tavă, murături, cozonac și ouă roșii. Nu vor avea miel pentru că nu avem în gospodărie și nu putem cumpăra", ne-a declarat Mădălina Mătăsaru, purtătorul de cuvânt al unității de detenție. Masa deținuților trebuie să cuprindă cel puțin 2.855 de calorii, iar pentru cei care sunt la regim 3.175 de calorii.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite