Bacău: Matematica a făcut 1.700 de victime la Evaluarea Națională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenții de clasa a VIII-a au aflat aseară ce note au obținut la cele două teste susținute. Așa cum era de așteptat, matematica le-a dat mari bătăi de cap elevilor.

Din cei circa 7.500 de elevi evaluați săptămâna trecută, 1.702 nu au reușit să obțină nota 5 la matematică, iar alți 939 au picat la limba și literatura română. Au fost însă și copii care au excelat la aceste probe fiind înregistrate 195 de note de 10 la matematică și alte 76 la română. Cu rezultate bune se laudă Colegiul Național „Vasile Alecsandri" din Bacău. „Dacă nu mă înșel, ultima medie obținută de copiii noștri la evaluare a fost 6,70. Nu a picat nimeni și am avut șase note de 10 la limba și literatura română și alte opt la matematică. Avem și doi copii care au luat zece la ambele probe, din care unul a terminat și clasa a VIII-a cu 10 pe linie", a spus Vasile Cautiș, directorul C.N. Vasile Alecsandri.

Absolvenții de clasa a VIII-a au putut afla rezultatele la evaluare doar de la sediul școlilor în care au învățat și asta pentru că Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Bacău nu a reușit să posteze rezultatele pe internet și nici să întocmească o situație cu cei care au încheiat evaluarea cu nota maximă. „Noi nu suntem obligați să facem o asemenea statistică. S-au depus contestații și abia apoi putem să spunem care sunt rezultatele finale. Până atunci astea sunt datele", a spus Florin Lazăr, inspectorul general al IȘJ Bacău.

Potrivit datelor parțiale furnizate, promovabilitatea la matematică este de 77%, iar la română de 87%.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite