Bacău: Maşină spulberată de rapidul 751

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un om a murit astăzi, după ce maşina pe care o conducea a fost lovită de trenul rapid 751 Bucureşti - Botoşani. Accidentul a avut loc în satul băcăuan Gheorghe Doja, la o trecere la nivel cu calea ferată.

Potrivit pompierilor băcăuani, la ora 15.26, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene" al judeţului Bacău a fost anunţat, prin apelul unic de urgenţă 112, despre producerea unui accident pe raza comunei Răcăciuni, sat Gheorghe Doja, în care a fost implicat un autoturism şi un tren de persoane.

La locul accidentului s-a deplasat o autospecială de descarcerare cu trei subofiţeri şi grupa operativă a unităţii compusă din 3 ofiţeri şi 2 subofiţeri, cu două autospeciale de primă intervenţie şi comandă. S-a constatat că accidentul s-a produs la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere, semnalizată luminos şi acustic, cu indicatoare rutiere corespunzătoare", a precizat sublocotenentul Andrei Grecu, de la ISUJ Bacău.

Din primele cercetări a rezultat că autoturismul Dacia, înmatriculat în judeţul Bacău era condus de un bărbat în vârstă de 44 de ani. În autoturismul implicat în accident, împreună cu conducătorul auto se mai aflau doi pasageri care au reuşit să părăsească maşina înainte de impactul cu trenul. Şoferul a decedat pe loc. Trenul avea 6 vagoane, în care se aflau 300 de călători. În urma impactului, nu au rezultat victime din rândul pasagerilor. Trenul rapid nu a deraiat, dar locomotiva a fost avariată şi nu a mai putut efectua deplasarea.

Resturile autoturismului au fost împrăştiate pe o distanţă de circa 100 metri de la locul impactului, însă infrastructura feroviară nu a fost afectată. Pentru tractarea trenului 751 o locomotivă de manevră s-a deplasat de la gara Bacău către locul evenimentului. „ La ora 16.30, 50 de călători din trenul rapid 751 au fost preluaţi de către trenul personal 5423 care circulă pe ruta Adjud -  Paşcani. Cei 50 de călători aveau ca destinaţie staţia CFR Bacău. La ora 16.48, locomotiva de manevră de la staţia CFR Bacău, a ajuns la locul evenimentului. La ora 17.00, în urma acţiunilor de intervenţie, garnitura de tren implicată  în accident a început deplasarea spre staţia CFR Faraoani, tractată  de locomotiva de manevră, până la această oră circulaţia feroviară desfăşurându-se pe un singur sens", a mai declarat subloctenentul Andrei Grecu.

În staţia CFR Faraoani locomotiva implicată în accident a fost desprinsă de garnitură, aceasta deplasându-se, cu locomotiva de manevră, către staţia CFR Botoşani. Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili exact cauzele accidentului.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite