Bacău: Majorarea TVA îi scandalizează pe băcăuani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia Guvernului de a majora Taxa pe Valoare Adăugată cu 5% de la 1 iulie i-a făcut pe cei mai mulţi băcăuani să dea buzna în supermarketurile din oraş pentru a-şi face din timp provizii ieftine.

„Am avut vânzare în ultimele zile cât toată luna trecută. Lumea cumpără de toate, dar în special produse congelate“, ne-a zis Adrian Solomon, şef de raion la un supermarket. Proprietarii magazinelor se tem însă că, în ciuda creşterii vânzărilor cu circa 50% în ultimele zile, de luna viitoare ar putea intra în faliment.

La ce renunţă


„Produsele vor fi scumpe, lumea va cumpăra extrem de puţin şi pentru noi acest lucru înseamnă faliment sigur. Va trebui să trimit oameni în şomaj, pentru că nu voi avea bani de salarii“, a mai zis Eugen Mardare, patronul unui supermarket din oraş.

Vârstnicii nu speră să mai aibă curând cămara plină. „Renunţ să mă tund, să mă vopsesc şi mă îmbrac doar de la second-hand“, a spus Ionela Costache, o băcăuancă ce are pensia de 600 de lei.

Tinerii spun că nu vor înceta să cumpere produsele alimentare preferate, însă că şi-au luat gândul de la excursii. „Am salariu de 800 de lei şi am noroc că locuiesc încă cu părinţii şi nu plătesc utilităţile. Voi renunţa la vacanţe, nu o să-mi mai permit mare lucru, în condiţiile în care trebuie să mă şi îmbrac“, ne-a declarat Marius Harhaş (26 de ani), lucrător comercial.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite