Bacău: Mai puţine catedre vacante la titularizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar 250 de posturi în învăţământ sunt scoase la concurs, faţă de cele 340 câte au fost libere anul trecut în judeţ. Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Bacău va organiza la mijlocul lunii viitoare ultima titularizare. De la anul, toţi cei care vor dori să predea vor fi angajaţi direct la şcoală.

Ultimul examen de titularizare se va desfăşura pe 13 iulie. Numărul catedrelor vacante este cu aproape 100 mai mic faţă de anul trecut, când circa 1.400 de candidaţi s-au bătut pe cele 340 de posturi libere. Şi în acest an, cele două centre de înscriere au fost luate cu asalt de băcăuanii care vor un post în învăţământ.

„Înscrierile se fac la centrele de la Colegiul Naţional Pedagogic şi Colegiul «N. V. Karpen», fiecare având repartizate anumite discipline. Candidaţii trebuie să vină cu toate documentele la dosar pentru a putea fi validaţi şi introduşi în listă“, a explicat Teodora Craus, inspector şcolar general adjunct IŞJ Bacău.

Catedra, râvnită de şomeri

Până acum au fost depuse peste 250 de dosare. Ca şi în alţi ani, concurenţa cea mai mare va fi la limba română, educatoare şi învăţătoare. 
23 iunie este data când se pot înscrie toţi cei care nu au reuşit să facă acest lucru în ziua dedicată disciplinei pentru care optează. Pentru examenul din acest an, reprezentanţii IŞJ le-au pregătit candidaţilor şi o surpriză. „În fiecare sală va fi montat un sistem de supraveghere video care va stoca toate imaginile de pe perioada desfăşurării examenului, astfel încât să nu existe suspiciuni“, a mai spus Craus. În ciuda salariilor mici, posturile din învăţământ sunt atractive pentru şomeri.

Ovidiu Hagimă şi-a depus dosarul pentru o catedră de mecanică şi recunoaşte că a ales această variantă pentru că s-a săturat să stea acasă. „Am intrat în învăţământ în urmă cu zece ani. Anul trecut am avut a doua medie la examen şi n-am prins post pentru că sunt puţine pe pregătirea mea. Sunt bani puţini, dar oricum e mai bine decât să stai acasă“, afirmă bărbatul. Majoritatea posturilor scoase la concurs sunt pentru unităţile de învăţământ din mediul rural.
În judeţ sunt circa 45 de posturi pentru educatoare şi peste 30 pentru învăţători. Aproape 50 de catedre sunt pentru engleză şi franceză, 18 de educaţie fizică, 7 pentru limba română şi peste 10 posturi sunt de matematică.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite