Bacău: Magazinele de vise vor fi scoase în afara orașului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autoritățile le permit să funcționeze la 3000 de metri față de instituțiile publice
Autoritățile le permit să funcționeze la 3000 de metri față de instituțiile publice

Hotărârea de Consiliu Local care interzice funcționarea magazinelor de etnobotanice pe o distanță de 1.000 de metri față de instituțiile publice din municipiul Bacău a fost modificată.

Edilii au stabilit o nouă limită, de 3.000 de metri, și astfel vor să scoată în afara orașului aceste locații. Măsura a fost luată după ce s-a constatat că în forma inițială, hotărârea nu stârpește în totalitate comerțul cu ierburi.

"S-au primit semnale că proprietarii magazinelor au de gând să-și mute afacerile la marginea orașului unde să înființeze chiar niște depozite. Ne-am întâlnit la primărie cu Poliția, Jandarmeria și Garda Financiară și am stabilit o nouă limită", ne-a declarat Ilie Bârzu, consilierul local care a inițiat proiectul de hotărâre.

Pentru rezultate mai bune, polițiștilor locali, care au competență în aplicarea hotărârii, li se vor alătura pentru control și ofițeri de la Inspectoratul de Poliție Județean, jandarmi și comisari de la Garda Financiară.

La începutul acestei luni, în municipiul Bacău existau 47 de magazine de vise, iar în urma controalelor efectuate 42 au fost desființate, în două situații fiind aplicate amenzi de 20.000 de lei și respectiv 8.000 de lei.

Polițiștii spun că celelalte cinci locații funcționează doar la anumite ore și că le au în monitorizare.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite