Bacău: Magazinele de vise, ținute la distanță de școli și instituții publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magazinele cu etnobotanice nu mai au acces în perimetrul școlilor
Magazinele cu etnobotanice nu mai au acces în perimetrul școlilor

Consilierii locali băcăuani au decis ieri ca magazinele care comercializează produse etnobotanice și psihoafective să fie amplasate la o distanță de minim 1000 de metri de școli, biserici, instituții de cultură, gară, autogară, instituții publice, locuri de distracție și agrement.

Decizia a venit după ce datele prezentate de Centrul Antidrog Bacău arată că numai în ultimul an numărul tinerilor care apelează la serviciile centrului a crescut de patru ori. "Nu înțeleg de ce în județul Bacău există o cerere așa de mare de plante etnobotanice.Numai în această săptămână am avut trei noi cazuri ale unor tineri care au venit la noi pentru consiliere. Poate că această hotărâre va mai estompa din fenomen", a spus Marta Butnaru, inspector la Centrul de Prevenire Antidrog.

Conform statisticilor în județul Bacău sunt înregistrate peste 40 de "magazine de vise" iar din septembrie 2009 până în octombrie 2010 aproximativ 75 de persoane au ajuns în evidențele Secției Psihiatrie, Urgențe, Spitalului de Pediatrie și Spitalului Județean ca urmare a consumului de produse etnobotanice.

"Sper să descurajăm consumul unor astfel de produse prin îndepărtarea sursei de tentație de adolescenți și tineri. Administratorii magazinelor trebuie să se conformeze noii hotărâri până pe data de 15 noiembrie", a spus Ili Bârzu, unul dintre consilierii locali băcăuani. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite