Lupte între gladiatori romani în centrul Bacăului (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul orașului a fost în seara asta, în premieră pentru România, scena unor lupte memorabile între gladiatorii Romei Antice din secolul I după Hristos.

Legionari, sclavi, pretorieni, consuli, matroane, gladiatori , senatori, nimfe dar și soldați daci au împânzit în această seară orașul, în cadrul manifestării „Roma-România: două popoare, o cultură".

image

Organizat de Asociațiile „Împreună construim viitorul" din Bacău și „Grupo Storico Romano" din Roma, evenimentul a adus în fața locuitorilor orașului o parte din armele, costumele și tehnicile de luptă folosite de legendarii soldați romani.

image

Incursiune în trecutul istoric

Căști și coifuri din piele de lup, platoșe, armuri, săbii, costume militare și civile specifice Romei Antice, toate au fost arătate rând pe rând de către cei 22 de italieni veniți să le împărtășească băcăuanilor din tainele istoriei.

Bacăul a devenit practic locul unde rivalitățile dintre daci și romani s-au manifestat într-un mod instructiv. Scopul principal al evenimentului a fost acela de a încuraja cunoașterea trecutului și de a promova valorile dacice și romane", a spus Nicoleta Zărnescu, responsabilă pe partea didactică în cadrul proiectului.

image

Din peisaj nu au lipsit cunoscutele „Nimfe dacice din Zalău ", care au evoluat și la „Circo Massimo" din Roma, dar și o punere în scenă a dansului antic ritual, „Dea Vesta".

image

Proiectul, în valoare de 10.000 de lei, a fost susținut financiar din bugetul Consiliului Local Bacău, bani ce au fost folosiți pentru cazarea și masa artiștilor prezenți la eveniment.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite