Bacău: Lucrările la noua stradă din Centru au îngheţat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea nefavorabilă şi apariţia unor proprietari care s-au trezit că pe bucata lor de teren se amenajează o stradă au dat peste cap planurile municipalităţii.

Băcăuanii vor trebui să aştepte până la primăvară pentru a scurta drumul dintre străzile 9 Mai şi Mihai Viteazu pe intersecţia aflată în lucru. Deşi construcţia a fost demarată în luna august şi avea termen maxim de finalizare sfârşitul anului 2010, acest lucru nu s-a întâmplat. S-au făcut trotuarele, s-a realizat canalizarea şi s-a turnat beton pe o porţiune din stradă. Ninsoarea i-a prins pe constructori în această fază şi şantierul a fost declarat închis.

Vremea e de vină
„Lucrările sunt sistate din cauza vremii nefavorabile. Nu se mai poate turna beton sau asfalt acum. Vor fi reluate imediat ce vremea va permite“, a declarat Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău. Însă nu doar vremea le-a stricat edililor planurile, ci şi doi băcăuani care au constatat că noua stradă trece chiar pe terenul deţinut de ei în centrul oraşului, respectiv pe o bucată de 152 de metri pătraţi.

„La data la care s-au demarat lucrările s-a cerut planul de situaţie de la Oficiul pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Acolo figura ca teren nerevendicat şi fără probleme. Ulterior a apărut o persoană care a susţinut că s-a intrat pe terenul său“, a mai spus Tomescu. Pentru rezolvarea acestei probleme a fost deja emisă o Hotărâre de Consiliu Local pentru începerea procedurilor legale de expropriere, iar edilii spun că băcăuanul îşi va primii banii pe teren. Preţul pe metru pătrat va fi stabilit de un evaluator. 

Buget suplimentat
Potrivit agenţilor imobiliari din Bacău, la ora actuală terenul ultracentral se vinde şi cu 400 de euro pe metrul pătrat. „Dacă vorbim doar de o bucată, atunci preţul poate fi în jur de 300 de Euro. Trebuie însă văzut dacă se pretează pentru construcţie, dacă vecinii sunt de acord pentru ridicarea unei clădiri lângă imobilele lor şi dacă accesul se face uşor“, a declarat Adina Neagu, administratorul unei agenţii imobiliare.
Dacă exproprierea se va face la preţul pieţei, atunci Primăria va trebui să scoată din buget peste 45.000 de euro. Această sumă se adaugă la cei 590.000 de lei, cât este valoarea investiţiei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite