Bacău: Lucrările de licenţă golesc buzunarele studenţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii din anii terminali îşi văd pus în pericol bugetul pentru vacanţa de vară din cauza cheltuielilor legate de pregătirea lucrărilor de licenţă şi a atestatelor.

„O lucrare de licenţă cu tot cu redactare, printare şi copertare pentru trei exemplare costă între 300 şi 450 de lei“, ne-a declarat Cătălin Cobzaru, angajatul unei firme care oferă servicii de printare şi copertare.

Preţul depinde de numărul de pagini, grosimea coperţii şi calitatea hârtiei. „Majoritatea preferă varianta cea mai ieftină“, a adăugat  Cătălin Cobzaru. Pentru a face economii, studenţii  au renunţat să-şi lege lucrarea în coperţi groase şi culori pretenţioase.

Îşi drămuiesc banii

Calculele făcute de ei le-au adus o economie la buget de aproape 20%. „Mi-am propus ca pentru lucrarea de licenţă să nu cheltui mai mult de 400 de lei. M-am interesat cât mă costă copertarea licenţei şi mi s-a spus că 250 de lei pentru trei exemplare. Am negociat la sânge şi am reuşit să obţin un preţ de 200 de lei“, a povestit Marius Macovei, un student băcăuan.

Cheltuielile nu se opresc însă aici. Alţi bani merg la cei care redactează lucrarea. Deşi mulţi studenţi aleg să facă ei acest lucru, unii spun că, din criză de timp, sunt nevoiţi să apeleze la alte persoane. „Fără un milion nu face nimeni redactare. Este mai convenabil să apelez la o altă persoană pentru că astfel îmi rămâne mai mult timp pentru învăţat. Rămân fără bani de vacanţă, dar măcar îmi iau licenţa“, a spus Ionuţ Năsturaş, student în ultimul an la Management.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite