Bacău: Lucrări de asfaltare, sancționate de Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administrația locală a decis penalizarea firmelor care au executat lucrări de asfaltare pe mai multe străzi din cartierul CFR.

Decizia a fost luată după ce, la nici doi ani de zile de la terminarea lucrărilor, cimentul turnat pe străzi a început deja să se macine. Deși, conform contractului, firmele penalizate, Global Invest și Romcosntructor, au acordat o garanție de doi ani, Primăria spune că nu au reparat defecțiunile apărute.

Mai mult chiar administrația locală s-a văzut nevoită să facă reparații la șase din cele șapte străzi pe cheltuiala ei. „Am dispus executarea garanțiilor a căror valoare este de 206.895 de lei. Dacă nu sunt în stare să respecte aceste cerințe, să nu mai participe la licitații și să nu mai lucreze cu noi", a spus Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău.

Pe lângă executarea garanției, cele două societăți riscă să nu mai poată participa niciodată la licitații organizate de administrația locală. Asta după ce, Primăria a decis să nu le elibereze certificatul constatator de bună execuție, act care atestă calitatea lucrărilor la care „s-au înhămat" conform caietului de sarcini asumat în momentul câștigării licitației.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite