Bacău: Locuri de joacă doar pentru copiii norocoşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 36 de locuri de joacă din municipiu sunt distribuite greşit, susţin părinţii. Există zone întregi care duc lipsa acestor spaţii.

Primăria a dat în folosinţă săptămâna aceasta un nou loc de joacă pentru copii, în Parcul Catedralei. Dacă unii părinţi au fost mulţumiţi, alţii în schimb s-au simţit nedreptăţiţi. Aceştia se plâng că doar în Centru şi în alte câteva cartiere există parcuri de joacă, în vreme ce în restul oraşului acestea lipsesc sau zac în paragină.

Adriana Prisecaru (34 de ani) locuieşte în cartierul Cornişa de mic copil. Îşi aduce aminte că pe vremuri, chiar în spatele blocului ei, era amenajat un părculeţ de joacă pentru copii. Acum, din el nu a mai rămas decât un glob din bare de fier, ruginit şi şubred, care ar fi trebuit să se rotească.

„Degeaba se fac locuri de joacă în centrul oraşului. Nu pot ajunge în fiecare zi acolo. Ca să ieşi în oraş îţi trebuie bani, copilul vrea să-i cumperi diverse lucruri, iar eu nu-mi permit tot timpul. Plătim şi noi taxe ca restul cetăţenilor şi ar trebui să avem şi noi condiţii de joacă pentru cei mici“, ne-a spus supărată Adriana Prisecaru. În Centru situaţia se vede cu alţi ochi. Cei care locuiesc în zonă sunt bucuroşi că micuţii lor au unde să se joace, iar părinţii din cartierele vecine s-au obişnuit cu „deplasările“.

Cine vrea parc, trebuie să ceară

„Prefer acest loc pentru că se adună mai mulţi copii. Eu am noroc că nu stau foarte departe. Totuşi, ar trebui să existe spaţii amenajate în toate cartierele“, ne-a spus Sorina Gherghel, o mămică care a ales ca loc de joacă pentru băieţelul ei Parcul Catedralei. Şefii Primăriei Bacău recunosc că există o problemă, dar spun că vina nu le aparţine.

„În municipiul Bacău sunt 36 de spaţii de joacă. 22 sunt în cartiere şi 16 în incinta unităţilor de învăţământ. Noi nu putem şti de fiecare dată unde doresc băcăuanii să amenajăm astfel de locuri. Trebuie să facă cereri la noi, să vedem dacă există teren disponibil şi atunci vom construi“, a spus Cristina Buzdugan, şeful Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei Bacău. Aceasta a adăugat că până în prezent s-au înregistrat 11 cereri pentru amenajarea de noi spaţii.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite