Bacău: Locuitorii din comuna Zemeș, în pericol să-și piardă casele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Explozia de la Zemes riscă să lase comuna fără locuitori
Explozia de la Zemes riscă să lase comuna fără locuitori

Cele 27 de persoane sinistrate din centrul comunei Zemeș riscă să nu se mai întoarcă niciodată la casele lor.

Oamenii au fost scoși din locuințe pe data de 9 decembrie după ce o casă a sărit în aer din cauza unei explozii. Deflagrația s-a produs ca urmare a unor acumulări de gaze în subteran.

Specialiștii Institutului Național de Petrol și Gaze de la Ploiești care continuă să facă verificări în zonă au dat primele rezultate. Acestea nu par deloc îmbucurătoare pentru locuitorii comunei Zemeș. "Din primele concluzii reiese faptul că toată zona Zemeșului nu va mai putea fi locuită niciodată. Este sumbru dar real", a spus Ion Șelaru, primarul comunei Zemeș.

Practic, după spusele edilului cei peste 4.000 de locuitori ai comunei ar trebui strămutați într-o altă zonă iar comuna să dispară de pe harta României. Ca să le facă sinistraților sărbătorile de iarnă mai liniștite primarul a găsit o soluție de compromis până în primăvară. "Oamenii aștia trebuie să își facă și ei sărbătorile în liniște. I-am cazat la internatul școlii, le-am adus mobilier și saltele și mâncare. Om vedea ce soluții de viitor vom găsi abia la începutul anului viitor" a mai spus Șelaru.

Maria Dârlău (62 de ani) este unul dintre sinistrați. I-a murit soțul în urmă cu patru ani și dorea să își lase gospodăria pe mâna nepotului ei. "Acuma nu mai am ce să-i las. Dacă ne mută de aici trebuie să o iau de la zero. Nu mai sunt tânără și nu cred că mai pot să o iau de la capăt. Suntem bătuți de soartă", a spus femeia.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite