Bacău: Lista de programări la RAR, închisă pe luna decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii aşteaptă şi trei săptămâni pentru a-şi verifica maşina
Şoferii aşteaptă şi trei săptămâni pentru a-şi verifica maşina

Registrul Auto Român (RAR) Bacău a fost asaltat de solicitări de omologare, iar programările sunt deja făcute până pe 6 ianuarie 2011.

Speriaţi că de la 1 ianuarie 2011 taxa auto se va dubla, proprietarii de maşini au luat cu asalt Registrul Auto Român. „Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul solicitărilor a crescut cu circa 50%. Avem de verificat pe zi în jur de 120 de autoturisme. Sunt doar opt ingineri şi doi mecanici şi încercăm să facem faţă“, a declarat Dumitru Voicu, directorul RAR Bacău. Aici au ajuns şi persoane din alte judeţe care nu au mai reuşit să se programeze la reprezentanţa din oraşul lor. Programările se pot face direct la sediu, pe pagina de internet www.rarom.ro sau prin telefon.

Programaţi pentru la anul
Nicu Stoleru şi-a adus o maşină din Germania şi voia să o înmatriculeze până la sfârşitul anului, dar a aflat că nu se mai poate. „Mi s-a spus că pot veni abia după 6 ianuarie. Nici nu ştiu dacă mai are rost să mai păstrez maşina. Dacă îmi cere vreo taxă de 1.000 de euro, nu am bani“, a spus Stoleru. De la RAR, băcăuanii se mută apoi la ghişeele Biroului de Înmatriculări. „Predomină înmatriculările de maşini second-hand, dar am constatat că a crescut şi numărul de maşini noi. Avem cam zece pe zi“, a spus Claudiu Filimon, şef Birou Înmatriculări Bacău.

De la anul, taxa de înmatriculare pentru un autoturism nou, Euro 5, cu o capacitate de 1.100 cmc ar putea ajunge la 116 euro, iar unul cu o capacitate de 3.000 cmc la 2.160 de euro. Cele mai mari taxe vor fi pentru maşinile vechi. Astfel, pentru un autoturism Euro 2 de 1.400 de cmc, din 2011, taxa va ajunge la 2.428 de euro.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite