Bacău: Licitație cusută cu ață albă la Spitalul Județean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judetean din Bacau are cantina dupa o licitatie cu cantec
Spitalul Judetean din Bacau are cantina dupa o licitatie cu cantec

Firma de construcție a pus mâna pe lucrare cu o lună înaintea aprobării fondurilor. Cantina a fost renovată cu 2,4 milioane de lei, adică dublu față de cât a plătit spitalul din Târgu Mureș pentru o lucrare similară.

Cantina Spitalului de Urgență din Bacău este renovată pentru 2,4 milioane de lei, bani proveniți din bugetul Consiliului Județean. Licitația a fost adjudecată în urmă cu doi ani, de SC Siracusa Prodcom SRL din Bacău, însă recepția finală a lucrării nu s-a făcut nici până acum.

Această investiție a fost posibilă în urma mai multor încălcări ale legislației achizițiilor publice. În primul rând, firma de construcție a câștigat licitația cu o lună înainte ca bugetul și studiul de fezabilitate pentru renovarea cantinei să fie aprobate de consilierii județeni.

În al doilea rând, lucrările trebuiau să fie adjudecate la un preț care să nu depășească cu niciun leu din valoarea de 1.800.000 de lei, suma decisă în invitația de participare la licitație.

Cu toate acestea, lucrarea a fost adjudecată cu  2.009.898 de lei (fără TVA), adică peste 10 procente suma maxim admisă. După o lună de la încheierea licitației consilierii județeni votează alocarea unei sume "surpiză" - 2.928.341 de lei.

Mai multe amănunte citiți în

image
Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite