Bacău: Liceul de Artă a suplimentat numărul de locuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Liceului de Artă "George Apostu" din Bacău a reușit să obțină în această toamnă acordul pentru suplimentarea numărului de locuri.

"Am obținut aprobarea pentru înființarea unei noi clase I de muzică în anul școlar 2010-2011. Am avut 63 de copiii înscriși pentru admitere. În urma unui examen eliminatoriu au rămas 50 de elevi, care s-au împărțit în grupe de câte 25", a explicat Daniela Bîrzu, directorul Liceului de Artă.

În prezent, în unitatea de învățământ sunt două clase I de muzică, care au ca opțional și cursuri de coregrafie. Totodată, și secția de plastică la gimnaziu are 20 de locuri în plus. "Au venit foarte mulți adolescenți la noi care vor să studieze grafică sau arhitectură pe viitor.

Pentru a intra în clasa V-a au dat examen alți 30 de copiii, dintre care 20 au avut medii peste 9,50. Aceștia au fost distribuiți la grupele deja existente",a mai spus Daniela Bîrzu.

Se dorește extinderea clădirii

În timpul vacanței au fost reabilitate în incinta instituției 21 de cabinete de muzică. "S-au cheltuit în jur de 100.000 de lei pe var, parchet și gresie cu bani de la Primărie și sponsorizări. De 30 de ani acolo nu s-a dat o mână de var", a mai zis directorul. Daniela Bîrzu și-a mai exprimat ddorința de a mări clădirea liceului în viitorii doi ani.

"Vrem să lărgim clădirea și pe verticală și orizontală pentru a câștiga alte patru săli. Sper ca în doi ani să realizăm acest vis întrucât, liceul nostru are foarte mulți elevi talentați și am putea mări numărul olimpicilor pe viitor. Vrem să înființăm și o secție de teatru", a încheiat ea.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite