Bacău: Liceenii susțin un Bac clonat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de elevi din colegiile municipiului Bacău simulează, în această perioadă, examenul de Bacalaureat.

Pentru organizarea unei astfel de „clone" a examenului, șefii unităților de învățământ au decis să respecte întocmai condițiile de examen: câte un singur elev în bancă, în ordine alfabetică, foaia de examen să aibă colț negru, iar subiectele să aibă un grad de dificultate asemănător cu cel de la examenul propriu zis. 

„Noi am organizat simularea la trei discipline: Limba Română, Geografie și Istorie. Câte o simulare pentru fiecare disciplină. Subiectele făcute de profesorii din școala noastră au fost puțin mai dificie de cât cele care ar trebui să se dea la examenul propriu - zis", a explicat Daniela Bârzu, directorul Colegiului Național de Arte „George Apostu" din Bacău.

Simularea nu e obligatorie, însă au articipat toți elevii

Gabriel Andrei, directorul Colegiului Național „Gheorghe Vrănceanu" afirmă că nu i-a obligat pe elevi să se prezinte la simulare, însă prezența a fost aproape de 100%.

„Elevii au vrut să-și testeze cunoștințele. De aceea au venit proape toți. Nu li s-au trecut notele în catalog. A fost doar o verificare, ca să știe fiecare elev unde se află cu nivelul de cunoaștere a materiei", a spus directorul Colegiului „Vrănceanu".

Elevii Colegiului „Ferdinand I" au parte de un șir de simulări la Matematică. Profesorii sunt deciși să nu-i lase pe absolvenți fără măcar trei, patru repetiții pentru examenul final.

„În școala noastră s-au făcut multe simulări, mai ales la Matematică. S-au făcut și se vor mai face. Cel puțin în vacanța aceea de când se termină semestrul și până la Bacalaureat, elevii noști au parte de o grămadă de simulări", a afirmat Gigliola Ceunaș, director al Colegiului Național „Ferdinand I" din Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite