Bacău: Liber la angajări în primăriile din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În numai o lună, 19 primării au depus la Prefectura Bacău dosare pentru deblocarea funcţiilor. Doar şapte au îndeplinit toate condiţiile.

O ordonanţă apărută la jumătatea lunii aprilie le oferă posibilitatea primăriilor să facă încadrări pe posturi unice. Angajările se fac însă numai după ce dosarele trec pe la Prefectură şi se obţine şi avizul de la Guvern.

„Este vorba despre acele posturi care au caracter unic şi care nu pot fi ocupate prin delegare de alte persoane din instituţie. Vorbim de tehnician de urbanism, secretar de comună, asistent social, contabil şi alţii“, explică Nicoleta Zărnescu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Bacău. Până acum, 19 primării din judeţ şi Consiliul Judeţean Bacău s-au arătat interesate să profite de ordonanţă.

Specialişti pe achiziţii
„Am transmis deja la Bucureşti cererile a şapte unităţi administrativ teritoriale care în total au solicitat 16 posturi. Dacă primesc aviz favorabil, atunci pot începe procedurile de organizare a concursului. Celelalte solicitări sunt în lucru şi aşteptăm şi altele pentru că la începutul fiecărei luni transmitem o nouă situaţie“, a mai spus Zărnescu. Printre edilii care s-au grăbit să-şi ocupe schema de personal se numără şi cel din comuna Zemeş care caută şef pentru pompierii voluntari, dar şi un specialist pe achiziţii publice.

„Eu am dat deja anunţuri în presă, dar la cum se mişcă treburile, cred că avem de aşteptat. La achiziţii postul este pe perioadă determinată şi parcă văd că până angajez eu pe cineva se întoarce femeia la serviciu“, afirmă primarul Ioan Şelaru.

„Funcţionăm cu jumătate din schema de personal“
De noi angajaţi e nevoie cât mai urgent şi la Primăria Tamaşi. „Nu am secretar, că cel de dinainte s-a dus în magistratură, şi nici om la achiziţii publice. Mi-a mai plecat şi şoferul în Germania, nu am şofer nici pe basculantă şi ar fi nevoie şi de casier. Activitatea este îngreunată şi încercăm să ne descurcăm cum putem“, spune Veronica Donţu, edilul din Tamaşi. La Dofteana, în capul listei e trecut un poliţist local.

„La ora actuală funcţionăm cu jumătate din schema de personal. Vreau să mai angajez o femeie de serviciu pentru că nu mai avem de aproape un an, un fochist şi şef la biroul de asistenţă socială. Am nevoie şi de un şofer pe microbuzul şcolar, dar ăla nu e post unic şi plătesc o firmă“, explică primarul Ioan Bujor.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite