Bacău: Jandarmi și pompieri, puși pe lista neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii care au picat evaluarea, puși la dispoziție
Jandarmii care au picat evaluarea, puși la dispoziție

Tăvălugul disponibilizărilor a ajuns și în ograda jandarmilor și a pompierilor băcăuani. Zeci de salariați nu s-au mai regăsit în noile scheme de personal transmise în teritoriu de Ministerul Administrației și Internelor și au fost cu toții supuși unei evaluări.

Examenele s-au încheiat la Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Bacău unde 38 de persoane s-au regăsit sub lista admișilor. „Probele de evaluare au fost test grilă și interviu structurat, ambele din tematica de pregătire militară și de specialitate parcurse. Cei care nu au promovat sunt puși la dispoziție", ne-a spus col. Vasile Enache, inspectorul șef al IJJ Bacău.

Și la Gruparea Mobilă 12 jandarmi au rămas fără serviciu după ce tot atâtea posturi au dispărut din grilă. „Aceștia rămân la dispoziția comandantului pentru următoarele trei luni, iar în momentul în care se vacantează o funcție pot participa la concurs pentru a reintra în sistem", ne-a spus Marius Țăranu, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Bacău. Șapte dintre militari n-au mai așteptat să fie testați și și-au dat demisia.

Pompierii intră în febra testărilor

În timp ce la jandarmi lucrurile sunt de acum clare, pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului (ISUJ) Bacău abia au primit vestea că trebuie să dea examen pe post. „În perioada 15 - 21 iulie, câteva sute de persoane vor face obiectul acestei evaluări. Va fi un interviu structurat pe probleme profesionale. Deocamdată nu putem vorbi de un număr de disponibilizați pentru că mai sunt angajați care vor să iasă la pensie din cauza problemelor medicale", a spus generalul Mihai Simionescu, șeful ISUJ Bacău.

Salariații puși la dispoziție vor primi salariu timp de trei luni. După această dată sunt trecuți în rezervă și primesc timp de un an ajutor financiar în cuantum de 50 - 60% din ultima soldă.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite