Bacău: Izvoarele minerale de la Târgu Ocna, magnet pentru turiști

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care vor să se relaxeze la sfârșit de săptămână la Târgul Ocna au ocazia de a face un popas la cele sapte izvoarele de apă minerală de la baza Dealului Măgura. Acestea au fost amenajate pentru a putea fi în beneficiul turiștilor încă din 1888.

Folosite în tratarea afecțiunilor tubului digestiv, hepato-biliare, ginecologice cronice, ale căilor respiratorii și reumatisme izvoarele vin în ajutorul a sute de vizitatori anual.

"Este minunat să te poți vindeca pe cale naturală. Nu te costă nimic să iei apă minerală de la izvor pentru sănătatea ta și a celor din jur", a spus Iuliana Pintilie, o băcăuancă de 50 de ani venită la Târgu Ocna.

Stațiune la poalele munților

De asemenea, persoanele care sunt în trecere prin stațiunea balneoclimaterică, situată la poalele munților Berzunți mai pot vizita centrul de tratament balnear.

Mai exact, este vorba de o bază de tratament pentru diverse afecțiuni care pune  la dispoziția clienților și cabinete de înfrumusețare dar și piscine pentru cei care vor să se răcorească.

De asemenea, turiștii mai pot vizita și salina situată la doi kilometri de oraș, în masivul de sare Vâlcele-Slatinele, la 240 de metri adâncime.

"Orașul Târgul Ocna are multe atracții pentru turiști, motiv pentru care în zonă sunt diferite pensiuni, care oferă cazare cuprinsă între 50 și 150 de lei pe noapte", ne-a spus Dumitru Nănescu, adirectorul unei agenții de turism din Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite