Bacău: Iubiţi spulberaţi de tren la Buhuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma tragediei, fetiţa lor de aproape un an şi trei minori din căsătoriile lor anterioare au rămas orfani

Tinerii se îndreptau cu un motoscuter către Judecătoria Buhuşi, unde încercau să rezolve problema unui teren pe care aveau de gând să-şi ridice o locuinţă.

Nenorocirea s-a petrecut la intarea în Buhuşi, la trecera de nivel cu calea ferată din zona Sălii Sporturilor.


Ion Drăghiceanu (34 de ani) şi Alina Niţă (29 de ani) au plecat ieri dimineaţă cu motoscuterul din comuna Blăgeşti la Judecătoria Buhuşi pentru a rezolva problema unei parcele de teren undevoiau să-şi facă o casă.


Nu s-a asigurat


Martorii spun că bărbatul nu s-a asigurat când a ajuns la linia ferată. „Eram pe stradă şi chiar mă uitam când au trecut pe lângă mine ce frumoasă era fata. La scurt timp, am auzit o bubuitură şi atunci mi-am dat seama că i-a călcat trenul. Când am ajuns aici erau amândoi bucăţi“, spune Ion Cimpoieşu, un martor.


Impactul a fost atât de violent încât resturi din trupurile celor doi şi din motoscuter au fost împrăştiate pe zeci de metri. „Trenul a dat un semnal, dar el nu s-a uitat deloc. Mecanicul n-a mai avut ce să facă. Ce-o fi fost în capul lui, Dumnezeu ştie! I-a rămas casca la şosea şi ei sunt la o sută de metri“, afirmă şi Alexandru Toma, un alt martor.


Rudele celor doi au aflat de la poliţişti de tragedie. Nu se gândesc decât la fetiţa care nu a împlinit încă un an şi care acum a rămas orfană.


„O să mă omor şi eu!“


„De ce nu s-a asigurat când a trecut? Eu am 77 de ani, cum să pot să cresc eu un copil aşa mic? O să mă omor şi eu!“, plânge Constantin Drăghiceanu, tatăl bărbatului mort în accident.


Vecinii sunt şi ei în stare de şoc, mai ales că îi văzuseră dimineaţă când au plecat de acasă. „Se iubeau foarte mult. Sperau să rezolve mai repede cu terenul şi să-şi ridice şi ei casa. Aveau toate materialele cumpărate. Acum la ce le mai folosesc?“, se întreabă Ileana Puşcalău, o vecină. Poliţia din localitate a deschis o anchetă pentru a afla cu exactitate cum s-a produs evenimentul.


„Se pare că nu s-a asigurat la trecerea de nivel cu calea ferată. Este încadrat la accident rutier. Nu am mai avut o asemenea tragedie de câţiva ani“, a declarat Mihai Tănase, ofiţer Poliţia Buhuşi. Cei doi tineri mai aveau trei copii din căsătoriile anterioare, care nu se aflau însă în grija lor.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite