Bacău: Ioan Măric a devenit cetăţean de onoare al judeţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Ioan Măric este de trei ori cetatean de onoare
Bacău: Ioan Măric este de trei ori cetatean de onoare

Artistul plastic Ioan Măric este al şaptelea cetăţean de onoare al judeţului Bacău. Propunerea titlului a venit din partea lui Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, şi a fost aprobată în unanimitate de consilieri.

„Sunt onorat că am primit această diplomă şi sunt convins că voi reprezenta Bacăul cu cinste şi la alte expoziţii", a spus Ioan Măric. Artistul băcăuan a realizat peste 80 de expoziţii personale şi s-a implicat în 475 de expoziţii colective.

Dealtfel, el a primit şi câteva premii cu ocazia Expoziţiei „Saloanele Moldovei"  sau în cadrul evenimentului „Bacăul salută Tretino", la ediţia din 2003. Carmen Hopărţan, directorul Arthis, „La Maison Culturelle Belgo-Roumaine" din Bruxelles, l-a prezentat pe Ioan Măric ca fiind: „o legendă vie a ruralităţii, a umorului ţărănesc în imagini şi a spontaneităţii, a cărui muncă se situează la nivelul istoriilor orale ale poporului român".

 

„E titlul care-i lipsea din portofoliu"

Consilierul judeţean Dumitru Bontaş a spus că lista titlurilor primite de Ioan Măric s-a rotunjit acum. „Pictorul Măric a luat o serie de premii, dar acest titlu, de cetăţean de onoare al judeţului, îi lipsea din portofoliu", a spus Dumitru Bontaş.

Distincţia a fost acordată pentru prima dată în 2007, lui Julio Iglesias, care a concertat pe stadionul municipal şi pentru care a primit un onorariu de 150 de mii de euro, bani publici. Intre timp, au devenit cetăţeni de onoare Patriarhul Daniel, dar şi băcăuani originari precum Nadia Comăneci, Radu Beligan, Doina Melinte sau Ovidiu Bălan.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite