Bacău: Internauții profită de Programul Biblionet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După un an și jumătate de la implementarea Programului Național Biblionet peste 40 de comune din județul Bacău au ajuns să aibă acces la Internet.

În cadrul proiectului, finanțat de Fundaţia Bill & Melinda Gates, au fost dotate peste 40 de biblioteci cu 160 de calculatoare dar și cu 11 laptopuri care au ajuns la Biblioteca Județeană Bacău.

Deși echipamentele sunt în administrarea bibliotecilor acestea pot fi folosite de către toți membrii comunității fără nicio taxă suplimentară. Mai mult chiar, cei care nu se pricep la folosirea calculatoarelor pot cere ajutorul bibliotecarilor.

"Toți bibliotecarii au făcut cursuri pentru folosirea calculatorului. În zonele rurale vin multe persoane la bibliotecă dornice să vorbească pe Internet cu rudele plecate în străinătate iar cei care nu știu să folosească un calculator sunt ajutați de personalul nostru", a spus Gabriela Muraru, directorul Bibliotecii Județene "C. Sturdza", din Bacău.

Pe lângă PC-uri toate bibliotecile prinse în program au primit și câte un scaner, o imprimantă, un videoproiector, camere web și căști. Dacă în mdeiul rural bibliotecarii spun că media de vârstă a celor care folosesc calculatoarele este de peste 50 de ani la Biblioteca Județeană situația se schimbă radical.

"La noi vin în special elevii de liceu, de școli generale și studenții. Noi oferim gratis ceva ce, în mod normal costă. Ei își caută de obicei diverse materiale pentru școală. Trăim într-o perioadă în care informația este vitală: ai informația, ai viitorul, nu ai informația, nu ai nimic!", a mai spus Muraru.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite