Bacău: Interlop nemțean atacat cu bâte de baseball la ieșirea din oraș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemțeanul Puiu Mironescu, cercetat pentru complictate la crima din Café Latino din Piatra Neamț, a fost lovit cu bâte de baseball de patru indivizi. Aceştia l-au oprit după ce i-au tamponat mașina între barierele de la calea ferată de la ieşirea din Bacău spre Lilieci.

Update ora 16.45: Puiu Mironescu îi acuză pe medicii băcăuani că i-au prelevat ADN-ul cât a stat în spital.

Nemțeanul bătut azi noapte cu bâtele de baseball a fost transferat, la ora 15.00, cu ambulanţa, de la Bacău la un spital din Iaşi. În momentul în care a fost scos din spital, Mironescu a spus că medicii băcăuani au profitat de situaţie şi i-au prelevat probele pentru stabilirea ADN-ului, chiar dacă el nu şi-a dat acordul.

Mironescu este cercetat în dosarul uciderii lui Gheorghe Mararu, fiind acuzat de complicitate la asasinatul comis de Cristian Chilat, zis Falău, pe 14 noiembrie 2010, într-o cafenea din Piatra Neamţ. Procurorii de la Bucureşti susţin că au informaţii conform cărora Puiu Mironescu l-ar fi anunţat pe Falău că Mararu se află în cafeneaua respectivă şi că tot el i-a dat pistolul cu care a executat asasinatul.

Citiţi şi:

Interlopul Tiberiu Cristodorescu despre bătaia încasată de Puiu Mironescu : „Este posibil să fie Ţâţă" (VIDEO)

Anchetatorii au cerut probele ADN de la Mironescu pentru a le compara cu cele descoperite pe muniţia folosită la asasinat. Primii care au admis prelevarea de probe biologice cu forţa pentru stabilirea profilului ADN a lui Ion Dumitru Mironescu au fost magistraţii de la Tribunalul Neamţ, iar pe 11 februarie Curtea de Apel Bacău a dat acelaşi verdict, irevocabil şi definitiv.

Update ora 10.30: Puiu Mironescu va fi transferat la un spital din Iaşi. Ambulanţa îl va transporta pe acesta în cursul zilei de astăzi, la solicitarea familiei.

Update ora 8.55. Puiu Mironescu se află în continuare internat în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Bacău. Este stabilizat și monitorizat de medici.

Update ora 00:30: Trei maşini pline cu prieteni ai lui Puiu Mironescu au ajuns la Bacău. Aceştia nu au fost lăsaţi de forţele de ordine să intre în curtea Spitalului Judeţean Bacău. Unitatea medicală este împânzită de mascaţi, care păzesc secţiile, intrarea şi curtea spitalului.

Update ora 22.30: Surse medicale au declarat că Puiu Mironescu a suferit fracturi la mâini, la picioare și este lovit puternic la cap. El este internat la secția ATI a Spitalului Județean Bacău.

„Pacientul are fracturi la mâini și picioare, precum și la cutia craniană", a precizat Mirela Romaneț, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Bacău.

În secția ortopedie este internată și prietena lui Mironescu, iar la secția chirurgie a fost adus Laurențiu Păvălucă, șoferul care conducea BMW-ul din care au ieșit agresorii.

Spitalul județean din Bacău este păzit de polițiști mascați pentru a preîntâmpina eventuale incidente, iar filtrele de poliție au împânzit drumurile care asigură accesul în municipiile Piatra Neamț și Bacău.

.............................

Ioan Dumitru Mironescu, zis „Puiu" se întorcea de la București spre Piatra Neamț la bordul mașinii Audi A6 când a fost lovit de un autoturism BMW. Ieșeanul Tiberiu Cristodorescu, un bun prieten de-al lui Mironescu spune că a ținut legătura cu prietena lui „Puiu" care era pasager în mașină și aceasta i-a povestit filmul atacului în stil mafiot.

image

„Din BMW au ieșit patru bărbați, cu bâte de baseball, care l-au alergat pe Puiu și l-au prins, iar pe calea ferată au început să-l lovească în cap", spune Tiberiu Cristodorescu.

Polițiștii au prelevat amprente de pe mașina atacatorilor:

image

Scăparea lui Mironescu au fost câțiva poliţişti care erau în trecere prin zonă. La vederea lor, bătăușii s-au urcat într-o altă mașină, ce a demarat în trombă în direcția Piatra Neamț.

Mașina lui Puiu Mironescu a fost luată pe rampă:

image

„După ce s-au șicanat în trafic reciproc o porțiune de drum pe care s-au deplasat în același sens, mașina BMW a intrat în depășire și a virat brusc în fața celeilalte mașini, astfel încât impactul a fost frontal", spune subcomisarul Aurelian Nădejde, șeful Poliției Rutiere a municipiului Bacău.

Puiu Mironescu a fost transportat la Spitalul Județean Bacău în stare gravă. La spital a ajuns și șoferul mașinii BMW care, în urma impactului a rămas blocat în volan.

Tamponarea bruscă a celor două mașini a fost surprinzătoare și pentru un alt șofer aflat în zonă care și-a avariat și el autoturismul.

image

Grupaj foto: Olimpia Filip

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite