Bacău: Inspectorii ITM au găsit la o firmă aproape 50 de angajați fără acte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controalele efectuate în luna noiembrie de Inspectoratul Teritorial de Muncă Bacău au dus la depistarea a 122 de persoane care lucrau la societăți de pe raza județului fără a fi încadrate legal.

Numărul este de trei ori mai mare față de media lunară înregistrată până acum. "Administratorii societăților mizează probabil pe faptul că sunt mai puțini inspectori și cred că nu se mai fac controale așa multe sau nu mai ajungem peste tot. Practică munca la negru pentru a nu mai plăti dări la stat pentru angajați. Numărul depistat în luna care tocmai s-a încheiat este un record", ne-a spus Cristian Cucuian, director ITM Bacău.

Făceau pază fără acte

Lovitura de grație a fost dată la o firmă de protecție și pază din Călărași care are un punct de lucru în Bacău. Aici 48 din cei 66 de angajați lucrau fără forme legale, adică mai bine de trei sferturi.

"Nu am mai depistat până acum așa de mulți muncitori fără acte la o singură firmă. Societatea a primit  amenda maximă permisă de lege, respectiv 100.000 de lei", a mai spus Cucuian.

Dacă s-ar fi aplicat amenda per muncitor depistat, respectiv 3000 de lei, firma ar fi trebuit să plătească o sancțiune de 144.000 de lei.

În primele zece luni ale acestui an inspectorii de muncă au depistat 355 de persoane care lucrau la negru. "În aceeași perioadă au fost aplicate și 263 de amenzi, în valoare totală de 1,67 milioane de lei. Sancțiunile sunt aplicate angajatorilor", ne-a spus Dan Buftea, purtătorul de cuvânt al ITM Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite