Bacău: Înscrierile la clasa I nu au început dar locurile sunt deja ocupate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși, teoretic, înscrierile ar trebuie să înceapă în luna martie, majoritatea claselor s-au format deja. Părinții s-au grăbit să-și înscrie copiii în clasa I. Unii au depus cererile încă din toamnă, de teamă să nu rămână fără loc. Prioritate au în schimb cei care locuiesc în circumscripție.

Școlile din municipiul Bacău au fost luate cu asalt de părinți grăbiți să-și vadă copiii înscriși în clasa I. Unii au bătut la ușile directorilor încă din toamnă, ca să fie siguri că nu le ia nimeni locul. „Oficial noi nu am început înscrierile, pentru că este un grafic de la Minister ce trebuie respectat. Am primit, în schimb, din toamnă și până acum circa 115 declarații de intenție venite din partea părinților. Pentru anul școlar viitor noi avem patru clase de boboci", ne-a declarat Magdalena Toma, directorul adjunct al Școalii nr. 11 „Mihai Drăgan" din Bacău.

Și cum într-o sală de curs nu trebuie să învețe mai mult de 25 de elevi, locurile la această unitate sunt deja ocupate, ba chiar au mai rămas câțiva copii pe dinafară. Aceeași situație se regăsește și la Școala cu clasa I-IV de la Colegiul „Ferdinand I". Aici pe 25 de locuri s-au primit deja 40 de cereri. „Ca și în anii trecuți numărul este cu mult depășit. Și de această dată vom organiza un interviu pentru ca micuții să poată fi selectați", a declarat Gigliola Ceunaș, director Colegiul Ferdinand.

Câte doi elevi pe loc

Pentru că părinții obișnuiesc să-și înscrie copiii la mai multe unități de învățământ, în această perioadă cei care au deja locurile ocupate dau telefoane de confirmare a cererii. „Avem o singură clasă de 25 de locuri și toate sunt ocupate. Ba chiar sunt vreo 40 de cereri. Dar știm din experiența anilor trecuți că nu toți rămân la noi. S-a întâmplat să mă trezesc în toamnă cu clasa incompletă. De aceea acum îi sunăm pe părinți să spună sigur dacă lasă copilul aici sau nu", explică, Constantin Juncu, director Școala Generală nr. 27 Bacău.

Părinții recunosc și ei că nu se limitează la o singură cerere. „În primă fază am depus o solicitare la școala din zona noastră. Apoi m-am consultat și cu alte prietene și am zis că e mai bine să încerc și în altă parte, unde au și programul Școală după Școală", ne-a spus Maria Popa, o băcăuancă.

Cei de la Inspectoratul Școlar susțin că prioritate la înscriere trebuie să aibă copiii aflați în circumscripția unității școlare. „Fiecare instituție de învățământ are arondate niște străzi. În primul rând trebuie să ia în evidență copiii care locuiesc în zonă și apoi alte solicitări", spune Isabela Adam, inspector învățământ primar IȘJ Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite