Bacău: Independenții, somați de Fisc să plătească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cine nu achită va fi penalizat
Cine nu achită va fi penalizat

Băcăuanii care obțin venituri din activități independente sunt așteptați la Finanțe până la mijlocul acestei luni pentru a plăti anticipat dările către stat. Cine depășește termenul impus de Fisc va trebui să achite plăți suplimentare sau chiar să suporte executarea silită.

„Plățile anticipate sunt aferente trimestrului II al acestui an și trebuie să le facă persoanele fizice organizate ca întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, persoane fizice autorizate care realizează venituri din activități independente, precum și din profesii libere sau din cedarea folosinței bunurilor", a declarat Adrian Anghel, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Finanțe Publice Bacău.

Cei care întârzie cu plata obligaţiilor la bugetul general consolidat al statului vor plăti dobânzi de 0,04% pentru fiecare zi de întârziere, respectiv  14,6% pe an şi se declanşează imediat executarea silită. De la  1 iulie 2010, pentru sumele restante se datorează și penalități de întârziere până la 15% din obligaţiile fiscale principale rămase nestinse.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite