Bacău: Încep lucrările la noul dig din Săuceşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au fost inundaţi de trei ori în ultimii cinci ani, rămaşi fără case şi celelalte bunuri, locuitorii din Săuceşti pot să spere că dezastrul din acest an a fost ultimul.

Cel puţin aşa le promit autorităţile, care au anunţat că au început lucrările pentru refacerea vechiului dig, iar peste 45 de zile vor începe şi la noul dig, de 18 kilometri, care ar urma să apere localitatea de apele Siretului.

„Digul va fi ridicat la cota iniţială într-o primă fază. În şapte zile va ajunge la înălţimea şi lăţimea de dinainte de inundaţii“, a precizat Constantin Drăgănuţă , directorul Administraţiei Bazinale de Apă Siret Bacău.

Vechiul dig, luat de ape

Practic, acum digul nu mai există, după ce Siretul a trecut peste el. Autorităţile spun că vor avea şi banii necesari lucrărilor de refacere. „S-a emis deja o hotărâre de Guvern, prin care se alocă 140 de miliarde în acest an, iar diferenţa va fi alocată anul viitor, pentru realizarea unui dig de 18 kilometri lungime care să apere comuna Săuceşti“, a adăugat Drăgănuţă.

Localnicii speră ca lucrările să fie mai trainice de această dată, iar situaţia să nu rămână doar la stadiul de promisiune, ca în anii trecuţi. Conducerea Administraţiei de Apă a dat asigurări că noul dig va fi proiectat şi construit în aşa fel încât să reziste viiturilor care ar putea veni pe râul Siret în viitor.

„Este important mai ales pentru oamenii care locuiesc aici, ţinând cont de evenimentele care au avut loc în ultimele zile şi de consecinţele acestor evenimente“, a mai spus directorul. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite