Bacau: Impozitul pentru case îngheaţă în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care deţin garaje sau balcoane la parterul blocurilor vor plăti cu 1-2 lei mai mult pe metrul pătrat. Băcăuanii care se vor grăbi să-şi achite taxele până la 31 martie vor beneficia de o bonificaţie de 10%.

Nivelul impozitelor şi taxelor locale stabilite de consilierii locali pentru anul 2011 vor rămâne, în peste 95% din cazuri, la nivelul din 2010.

Atât impozitul pe locuinţe, cât şi cel pe autoturisme a fost păstrat la nivelul stabilit pentru anul 2010. Astfel, impozitul pentru locuinţe va fi achitat în continuare în funcţie de zona în care se află imobilul, iar proprietarii de maşini vor achita o taxă care va creşte în funcţie de capacitatea cilindrică. „Pentru un apartament de 70 de metri pătraţi, situat în zona A a oraşului, se va achita un impozit de aproape 162 de lei. Pentru o maşină de peste 3.001 centimetri cubi se vor plăti 2.176 de lei“, se arată în hotărâre.

Chiar dacă nivelul taxelor nu a crescut decât pentru anumite categorii de persoane, băcăuanii care vor trece pragul Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale au deja dureri de cap.

„Pentru mine orice taxă pe care trebuie să o achit este o datorie şi îmi îngreunează foarte mult situaţia financiară“, a spus Gabriela Pantelimon, o băcăuancă rămasă fără serviciu.

În noul an, cei care vor avea de suferit vor fi comercianţii care doresc să închirieze terenuri în scopul desfăşurării de activităţi de alimentaţie publică, prestări servicii sau difuzare presă.

Locuinţa extinsă în balcon, taxată mai scump

„Anul acesta, cei care închiriau teren pentru a amplasa provizoriu un modul au plătit 213 lei pe metrul pătrat pe tot anul. Din 2011, vor achita 230 de lei“, se mai precizează în hotărârea adoptată de consilieri

Nu au scăpat nici cei care au în proprietate garaje sau balcoane la apartamentele situate la parterul blocurilor. Persoanele care deţin garaje vor scoate din buzunar, de la 1 ianuarie 2011, 13 lei pe metrul pătrat în loc de 12 lei, cât au plătit anul acesta.

Cei care au balcon tip locuinţă vor achita o taxă de 24 de lei pe metru în loc de 22 de lei. Cel mai mult vor avea însă de plătit proprietarii balcoanelor în care se desfăşoară activităţi economice. Dacă în 2010 au avut de achitat o taxă de 213 lei pe metru pătrat, din 2011 vor plăti 230 de lei.

Reduceri pentru cei grăbiţi
Băcăuanii care au deja banii pregătiţi ca să achite taxa pentru locuinţă stabilită pe 2011 au posibilitatea să facă economie la bugetul familiei. Cei care vor plăti până la 31 martie vor beneficia de o reducere de 10%. Condiţia este ca taxa să fie achitată integral pentru tot anul. Aceeaşi bonificaţie se acordă şi în cazul achitării impozitului pe autovehicule.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite