Bacău: Hoții au pus ochii pe capacele de canalizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Regională de Apă Bacău se confruntă cu o avalanșă de furturi de capace. Cele mai căutate sunt modelele vechi, din fontă, care cântăresc mult și care le pot aduce bani frumoși infractorilor. Disperați, reprezentanții societății au cerut sprijinul Poliției.

Hoții au început campania de sustragere a capacelor de la gurile de canalizare încă din vara anului trecut. În câteva luni au lăsat descoperite zeci de canale, toate capcane pentru șoferi și pietoni.

„În anul 2010 ne-au fost furate 49 de capace, iar anul acesta încă 15. Ne confruntăm cu o serie de furturi care ne aduce mare prejudiciu. Se fură capacele vechi, din fontă, care sunt ușor de sustras și care din păcate nu se mai fabrică acum. Pentru a monta un capac de tip nou trebuie să turnăm o nouă placă de beton pentru că nu se potrivesc, iar asta înseamnă costuri mari", ne-a declarat Petruș Rădulescu, directorul tehnic al Companiei Regionale de Apă Bacău.  

Reprezentanții societății spun că schimbarea unui capac îi costă câteva mii de lei și pentru a mai reduce din prejudiciu au cerut sprijinul Poliției.

„Am mers împreună cu poliția la centrele de colectare a fierului vechi și le-am solicitat să nu mai primească capace. Ne-am gândit că poate așa îi descurajăm să mai fure", a mai spus Rădulescu.

Hoții au interdicție la centrele de colectare

După ce le-au făcut instructajul cumpărătorilor de fier, polițiștii au mers și în control. „S-au desfășurat mai multe activități de prevenire a comercializării acestor capace către centrele de colectare. Permanent se fac verificări la aceste puncte și au fost depistate persoane care veniseră să vândă astfel de obiecte", ne-a declarat Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

Capacele de canal se fură din orice zonă a municipiului. Ultima lovitură a fost dată în centrul orașului și chiar într-o intersecție importantă. Pentru ca șoferii să nu ajungă cu mașina în canal trecătorii au pus o creangă de copac pentru semnalizare.

„Oamenii pun tot felul de lucruri pentru a-i avertiza pe ceilalți că acolo este un pericol, după care sună la dispecerat. Este destul de greu să găsim un capac care să se potrivească. Dacă este o zonă intens circulată îl luăm din altă parte și îl punem acolo", a mai spus Rădulescu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite