Bacău: Hotelul Decebal face cât opt apartamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotelul Decebal a fost subevaluat
Hotelul Decebal a fost subevaluat

Cezar Ivanof, cel care deţine 98% din acţiuni, crede că pe hotel ar obţine un preţ real de 4.000.000 de euro şi vrea să facă o nouă evaluare.

Hotelul Decebal din municipiul Bacău, situat aproape de kilometrul zero al oraşului, figurează în actele aprobate în octombrie de Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) cu o valoare de 380.000 de euro. Agenţii imobiliari spun că suma este  echivalentă cu valoarea a opt apartamente cu trei camere din centrul Bacăului.

Cifra a stârnit controverse  în momentul în care Cezar Ivanof a solicitat delistarea societăţii de la Bursa Rasdaq. El recunoaşte că o parte din membrii Asociaţiei Investitorilor de pe Piaţa de Capital (AIPC) au făcut contestaţie la Comisia Naţională a Valorilor Mobliare (CNVM), dar crede că cel care are de pierdut cel mai mult de pe urma evaluării este chiar el.

Recunoaşte că a greşit

„Evaluarea a fost făcută de o firmă autorizată de CNVM. Am greşit! Eu m-am uitat doar la valoarea unei acţiuni care a fost stabilită la 10,383 lei, dar am omis să citesc suma finală. Acum, dacă mă duc să fac un credit la o bancă, nu voi mai fi luat în seamă“, a explicat Ivanof. El este decis ca în cel mai scurt timp să remedieze situaţia prin întocmirea unei alte evaluări şi stabilirea unui preţ corect, apreciat de el la aproximativ 4.000.000 de euro.

Chiar dacă suma nu este nici pe placul acţionariatului şi nici al membrilor AIPC, şansele ca Hotel Decebal să valoreze mai mult decât opt apartamente cu trei camere sunt, după părerea lui Claudiu Doroş, vicepreşedinte SIF Moldova, aproape nule. „Evaluarea se face ţinându-se cont de preţul acţiunilor de pe piaţa Rasdaq înregistrate de societate în anul anterior. În cazul Complexului Hotelier Decebal preţul a oscilat între 6 şi 19 lei pe acţiune. Practic evaluarea este cât se poate de corectă“, a spus Doroş.

„Evaluarea este corectă din punct  economic“

Acesta a explicat şi care este motivul real care a făcut ca un hotel cu zece nivele, 95 de camere cu 190 de locuri, cu un restaurant cu 200 locuri şi o sală de conferinţe cu 50 de locuri să fie evaluat la doar 380.000 de euro.

„Preţul acţiunilor pe Rasdaq este dat de cerere şi ofertă. În piaţă există o lipsă de lichidităţi, iar oferta şi cererea sunt mici şi acest fapt a determinat ca valoarea acţiunilor la Hotelul Decebal să fie mică. Teoretic, evaluarea este, din punct de vedere economic, una reală“, a încheiat Doroş.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite