Bacău: Guma de mestecat și săpunul, atracția hoților pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoții fură chiar de sub nasul angajaților
Hoții fură chiar de sub nasul angajaților

Șuții de magazine sustrag de pe rafturi marfă nevoluminoasă și ușor de vândut pe piața neagră. Comparativ cu anul trecut numărul infracțiunilor a crescut cu cinci la sută iar majoritatea furturilor sunt făcute de bărbați sub 25 de ani

Patronii magazinelor din județul Bacău se plâng că, în ultimul an, hoții se pretează tot mai des la furturi și că afacerile lor au de suferit. Pastă de dinți, săpun, detergenți, șampon, gumă d emestecat, țigări sau parfumuri se află pe lista preferințelor infractorilor băcăuani.

De cele mai multe ori administratorii afacerilor își dau seama de lipsurile de pe rafturi abia la sfârșitul lunii, atunci când fac inventarul mărfii. Pe  Vasile Budacă, administratorul unui magazin din Comănești, hoții l-au "călcat" de trei ori în ultimii doi ani.

De fiecare dată au plecat cu mărunțișuri care nu sunt voluminoase și ușor vandabile.  "Guma de mestecat, țigări, parfumuri, cafea. Mi-au furat un stand întreg. Ce m-a mirat cel mai tare e că hoții au luat salam din magazin și l-au mâncat acolo. L-au tăiat cu cuțitul rămas pe tejghea. Cred că erau  destul de relaxați  Ba mai mult, au folosit și veceul", râde adiministratorul Budacă.

Chiar dacă ultima "ispravă" de acest fel a pățit-o în urmă cu mai bine de șase luni omul nu a aflat nici până azi cine i-a sustras marfa din magazin.

Doamnă bine, hoață de aur

Nici în municipiul Bacău hoții nu duc lipsă de imaginație. Ultimul infractor care a stârnit mirarea oamenilor legii a fost o doamnă respectabilă de 57 de ani care a sustrat dintr-o bijuterie, chiar de sub nasul vânzătoarei, 10 lanțuri de aur care cântăreau împreună 60 de grame.

A fost identificată ușor datorită precauției administratorului de magazin care și-a instalat deasupra rafturilor cu bijuterii camere de luat vederi. Pusă în fața imaginilor stocate în calculator femeia nu și-a putut nega fapta. Totuși, cele mai multe furturi au drept autori tineri cu vârsta sub 25 de ani. "În ultimile 11 luni numărul furturilor în județul Bacău au crescut cu cinci la sută comparativ cu anul trecut. Cel mai mult se fură din supermarketuri, piețe și magazine de cartier", a spus Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bacău.

Chiar dacă numărul plângerilor înregistrate la poliție a crescut, oamenii legii nu au putut prezenta și cifra numărului de infractori prinși.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite