Bacău: Grădiniţe de vară pentru prichindei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău a selectat patru instituţii care vor fi deschise în perioada 5 iulie-31 august.

Băcăuanii care nu au cu cine lăsa copiii în timpul vacanţei de vară au posibilitatea să-i înscrie la grădiniţele cu program prelungit. Şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) au stabilit ca patru unităţi de învăţământ să fie deschise. „Am decis să venim în sprijinul părinţilor care muncesc de dimineaţă până seara şi nu au în grija cui să lase copii“, a declarat Claudia Merticaru, purtătorul de cuvânt IŞJ Bacău.

Cele patru grădiniţe nu vor funcţiona în acelaşi timp, ci fiecare va asigura permanenţa câte două săptămâni. „Părinţii vor alege unde-şi vor lăsa copiii. Dacă vor să-i ducă la grădiniţă timp de două luni, atunci vor trebui să depună cerere la fiecare unitate în parte. Dacă vor să-i ţină doar două săptămâni, atunci vor depune doar la o grădiniţă“, a spus Merticaru.

O zi la grădiniţă costă 8 lei

Prima unitate care-şi va deschide porţile pentru preşcolari va fi Grădiniţa cu Program Prelungit de pe strada Oituz. „Noi îi aşteptăm pe copii de pe 5 iulie. Până acum am primit peste 25 de cereri. Asigurăm program de la 6.30 până la 17.00, iar capacitatea noastră este de 200 de locuri“, a spus Maria Popa, director la Grădiniţa numărul 17.

Alte trei instituţii vor fi deschise până la sfârşitul lunii august. „Am primit deja 23 de cereri şi multe telefoane. Sunt părinţi care nu au cu cine să lase copiii. Aici învaţă, se joacă şi dorm“, a spus Gabriela Drăghici, directorul Grădiniţei nr. 18.

Băcăuanca Diana Roşu îşi va înscrie fetiţa la una dintre aceste grădiniţe. „Mama mea pleacă din ţară în luna august şi voi fi nevoită să o înscriu la o grădiniţă de vară. Este o alternativă bună“, a spus mămica. Pentru o zi de grădiniţă părinţii vor plăti între 7 şi 8 lei.

Copiii pentru care se solicită acest program trebuie să fie înscrişi în grădiniţele cu program prelungit de pe raza municipiului Bacău. Cererile, depuse până la 20 iunie, vor fi vizate de către directorul grădiniţei unde este înscris copilul, care va pleca la unitatea de vară numai însoţit de fişa medicală.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite